Geknipt voor jou!!! in Amersfoort

Geknipt voor jou!!! in Amersfoort

“Als je een eigen kapsalon hebt ben je op een hele andere manier aan het ondernemen dan wanneer je als je als ambulant kapster bij de mensen thuis komt. Er zit natuurlijk ook ondernemerschap in, maar met een eigen salon heb je het ook over een eigen pand, eigen personeel en bijvoorbeeld huurcontracten. Er komt gewoon heel veel bij kijken!” Aan het woord is Mariëlle Mazenier, eigenaresse van de kapsalon ‘Geknipt voor jou!!!’ in Amersfoort. Samen met haar man Marc Gouwerok, die intensief betrokken is geweest bij het voortraject, vertelt ze ons haar verhaal.

Een eigen kapsalon

“Eigenlijk wilde ik heel wat anders dan het kappersvak, maar dat is niet gebeurd! Ik werd oproepkracht in een kapsalon en dat vond ik eigenlijk wel zo leuk, dat ik dacht: Dat wil ik! Na vervolgens negen jaar als ambulant kapster te hebben gewerkt was ik er klaar mee. Altijd dat gesleep met mijn kappersspullen van hot naar her. Maar voor een baas werken wilde ik ook niet meer. Een eigen salon was de volgende stap!

“Marc en ik liepen ruim een jaar voor de opening in maart 2016 langs dit mooie complex ‘Hart van Vathorst’. Er hing op dat moment een bord met ‘Hier komt…….’. Voor de grap zei ik dat het mij wel leuk leek als daar een kapsalon in zou komen. Twee dagen later zaten we aan tafel bij de projectontwikkelaar.”

Het creëren van een sociale functie

“De projectontwikkelaar vertelde ons meer over het complex ‘Hart van Vathorst’ en het concept erachter. Het gebouw moest een échte wijkfunctie krijgen, waarbij mensen meer in hun kracht worden gezet. Er kwamen twee zorginstellingen in. Mensen met een niet aangeboren hersenletsel en mensen die al vanaf hun geboorte een beperking hebben. Maar ook een kinderopvang, verloskundige, fysiotherapeut en restaurant. En juist die wijkfunctie en de mensen van buiten naar binnen krijgen en andersom kunnen er voor zorgen dat je als kapsalon ook een goede sociale functie kunt invullen. Een belangrijk doel van mijn kapsalon.”

Bankieren bij Knab

Mariëlle  begon met niets. Geen plan, geen zakelijke rekening en geen geld.
“Marc en ik zijn gewoon begonnen met het schrijven van mijn ondernemingsplan. Het openen van een zakelijke rekening ging snel. Via een advertentie op Facebook zijn wij bij Knab uitgekomen. Ook hadden wij goede referenties gelezen. Bij Knab zijn de bankkosten laag en je neemt alleen die diensten af die je nodig hebt. Op het moment dat je iets nodig hebt is het prettig als ze dat bieden, maar als je het niet nodig hebt wil je er ook niet voor betalen. En als startende ondernemer wil je in het begin zo min mogelijk kosten maken en zo groot mogelijke kans van slagen hebben.” Na een plan en de zakelijke rekening moest er nog geld komen voor de financiering. "Mijn ondernemingsplan hebben wij vervolgens ingediend bij Qredits. Kort daarna kwam bedrijfsadviseur Milou Booms bij ons op bezoek. Zij was meteen enthousiast, maar stelde ook kritische vragen zoals bijvoorbeeld wat ik met de kinderen ging doen als ik aan het werk was. Deze vraag verraste ons wel, maar het laat zien dat een kredietverstrekker verder kijkt dan alleen de cijfers en het menselijke aspect ook aandacht geeft. Gelukkig hadden wij hierover nagedacht en uiteindelijk was de financiering snel rond! Op 1 maart 2016 is ‘Geknipt voor jou!!!’ open gegaan.”

Versterken van elkaars krachten

“Wij sluiten niet uit dat er een tweede vestiging geopend gaat worden. Allebei hadden wij niet verwacht dat we zo snel zouden groeien. Ik ben gestart met één personeelslid. Beiden hadden we al een eigen klantenkring en hadden we daarmee een hele goede basis. Verder hebben we ook veel klanten van binnen als buiten het pand er bij gekregen. Drie maanden na de opening had ik al een extra kapster aangenomen, omdat er veel werk lag. Naast de kapsalon bieden we inmiddels meer diensten aan en verhuren we de ruimte aan twee nagelstylistes en een masseuse. En de vierde kapster zal in november gaan beginnen.”

Dat Marielle een vestiging heeft in het ‘Hart van Vathorst’ helpt mee aan de groei. “Er heerst hier écht een gunfactor. Zij geven mij werk en ik hun weer. Gebruik maken van elkaars krachten is dan ook een belangrijk thema binnen dit complex en hierdoor kun je elkaar echt versterken. Dit hebben wij onder andere gerealiseerd door een  bewoonster met een beperking in dagbesteding te nemen. De tussendeur in de kapsalon naar de rest van het complex is misschien wel de beste investering geweest. Die staat ook altijd open. En de bewoners komen ook gewoon koffie drinken. Wil je wat weten? Dan moet je bij de kapsalon zijn! Ze voelen ze hier echt welkom en thuis!”

Een gouden tip voor een startende ondernemer?

“Neem een goede accountant! Iemand die kritisch naar je plannen kijkt, maar ook eerlijk is. Iemand die je een perspectief kan geven in de haalbaarheid van je plan, maar je ook uitdaagt. In het coachingstraject wat Qredits biedt zit dit natuurlijk ook. Mensen starten een eigen onderneming, omdat ze goed zijn in het werk wat ze doen. Maar de interesse in zaken als boekhouding, administratie, etc. zijn niet altijd aanwezig. Dan is het heel fijn dat iemand je hier een inzicht in kan geven.”

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Geknipt voor jou!!! in Amersfoort