Geurt en Hendrike

Een gezellig restaurant in een groen landschap

Geurt en Hendrike openden twee jaar geleden het Eethuuske in Sibculo. Van Qredits kregen zij een krediet én een coach.

“Toen de adviseur van Qredits, Peter Nijhof, langskwam bij het Eethuuske, was hij meteen enthousiast. Ondanks dat wij beiden geen ervaring hadden in de horeca, geloofde hij wel in ons en in ons plan. Een van de voorwaarden die hij stelde bij financiering, was dat we wel een coach zouden krijgen die ons een jaar lang zou begeleiden. Hij deed hiervoor een voorstel: Rositha Egberink, van de Rabobank.”

Rositha werkt al een aantal jaren bij de Rabobank. “Mijn manager kwam met de vraag wie er vanuit MVO gedachten ondernemers wilde coachen. Ik twijfelde in eerste instantie erg, maar toen ik me erin had verdiept, leek het me toch wel erg leuk. Bij de bank hou je je voornamelijk bezig met het financiële aspect en met het coachen kun je dit veel breder trekken.“

“Vanaf het moment dat de coach binnenstapte in onze zaak was er een klik. Het was heel fijn dat we met haar konden sparren over dingen waar we tegenaan liepen. Een van de eerste focuspunten was onze naamsbekendheid opbouwen in de omgeving en dat gaat goed. We zitten nog niet iedere dag vol, maar er is veel aanloop en mensen komen ook terug.”

Geurt en Hendrike kijken heel positief terug op het traject. “Wij hebben veel aan het coachingstraject met Rositha gehad. Ze stelde goede en kritische vragen, zodat we getriggerd werden en weer aan de slag konden. Ook Rositha ziet het traject als zeer geslaagd. “Samen zijn we ervoor gegaan en ook ik heb mezelf verder kunnen ontwikkelen. Coachen is echt anders dan adviseren, zoals ik dat in mijn functie als adviseur Bedrijven gewend ben. Ik kijk uit naar een volgend traject en hoop me nog lang als Qredits-coach in te kunnen zetten.”

Geurt en Hendrike