Greets microkrediet

Greets harde werken verdient Qredits

"Al lijken banken soms steenrijk, een klein krediet is hier moeilijk te verkrijgen. Bij Qredits was ik wel aan het juiste adres."

“Een perfecte organisatie voor startende ondernemers. Ze stellen je in staat om je passie te volgen.” Dat is hoe Greet Geenen Qredits in twee zinnen typeert. Ze spreekt uit ervaring. “Wij hadden maar een relatief klein bedrag nodig om onze zaak in wijn en delicatessen te kunnen openen. In Huizen hadden we al een geschikt pand gevonden en mijn man kon de verbouwing doen.” Dus togen ze naar een bank, met goede hoop dat een klein starterskrediet voor zo’n grote instelling geen enkel probleem zou zijn. “Dat pakte toch anders uit”, zegt Greet. “We kwamen niet tot elkaar, dus moesten we iets anders bedenken.”

Kriebelen

Greet werkte 18 jaar in een slagerij waar ze inkoper, verkoper annex cheffin was. Nadat ze zich enkele jaren aan gezinstaken had gewijd, begon het weer te kriebelen, vertelt Greet. “We verkochten al een aantal jaren wijn vanuit huis. Omdat ik over de juiste diploma’s beschikte, leek het me geweldig om daar de verkoop van delicatessen bij te gaan doen.” De boekhouder attendeerde Greet en haar man op het bestaan van Qredits. Greet: “Toen ging het heel snel. Ik heb mijn plan via de mail opgestuurd, een dag later was er persoonlijk contact en 2 weken later was de financiering rond.”

Doorslag

“Misschien heeft het feit dat we ook gebruik maken van een coach uit het bestand van Qredits wel de doorslag gegeven voor het krijgen van starterskrediet”, veronderstelt Greet. Zelf was ze meteen te porren voor het idee van een coach. Greet staat 6 dagen per week in de winkel, Lifestyle – Wijn & Delicatessen, haar man assisteert op zaterdag. Op het moment van schrijven hebben ze bijna hun 1e kwartaal achter de rug. “Onze coach heeft ons op het hart gedrukt om onze boekhouder vooral snel te laten rapporteren over inkomsten en uitgaven. Je moet er voortdurend bovenop zitten, zegt onze coach.”

Voor Greet is het allemaal nieuw. “Ik vind het helemaal super. Met dank aan Qredits.”

Meer weten over Microkrediet? Klik dan hier.

Greets microkrediet