Griet van der Haar

Ik droom grote dromen

Dit verhaal is door de ondernemer(ster) zelf geschreven en ingezonden.
 

In een droom had ik al zo vaak gezien hoe ik het zou willen. 1,5 jaar geleden veranderde mijn leven voorgoed. Ik zag een bericht voorbij komen dat Appel & Ei franchisenemers zocht. Zonder enige aarzeling heb ik meteen een e-mail gestuurd. Tijdens het 1e gesprek bleek het een erg vernieuwend concept te zijn. Het is een winkelformule met een visie.

Commercieel met een 'groene tint'

Voor mij was het direct duidelijk dat ik met Appel & Ei aan de slag wilde gaan. Nu moest ik natuurlijk nog wel geld bij elkaar zien te krijgen. Ik heb Qredits benaderd en gelukkig gingen ze mee in mijn droom. We hebben samen gekeken hoe we het zouden neerzetten. Deze begeleiding was voor mij heel belangrijk.

Mijn winkel staat nu 1,5 jaar en daar ben ik super trots op. Appel & Ei is commercieel, maar wel met een 'groene tint’. Kleding wat niet is verkocht in mijn winkel gaat naar het goede doel. Wij werken samen met Wings of Support. Deze stichting is opgezet door KLM medewerkers en sponsort projecten over de hele wereld. Zij hebben mij uitgenodigd om in oktober (2015) mee te gaan naar een project in Oeganda.

Jeugdwens

Nu gaat dan eindelijk mijn jeugdwens in vervulling. Ik ga ruim 3 weken kinderen op het project begeleiden, ze leren producten te maken en we gaan een winkel op zetten zodat ze zelf inkomsten kunnen gaan genereren. Een veilige toekomst voor een kind en ik mag een lach op het gezicht van een kind toveren. Hoe dankbaar kan een mens zijn.

Samen met Qredits en Appel & Ei heb ik mijn ondernemerschap kunnen laten bloeien. Ik geloof er ontzettend in dat je in deze tijd een bedrijf succesvol kunt maken door alles met elkaar te verbinden! Vanuit deze visie hoop ik door te bouwen en te groeien.

In 2015 heeft Qredits een inspiratiefilm opgenomen samen met Griet, bekijk hem hieronder.

 

Griet van der Haar