Harmen Eenhoorn - CKV Korfbalvereniging

Harmen Eenhoorn - CKV Korfbalvereniging

Een actieve korfbalvereniging met hart voor de samenleving. Dan pas je als sociale onderneming goed bij Qredits, mét bijbehorende speciale rente. En dat ondernemerschap ook in het verenigingsgebeuren leeft, bewijst CKV Achilles in Almelo. Aan het woord is Harmen Eenkhoorn, voorzitter bij de verenging.

Plezier voor jong en oud

Al 100 jaar is CKV Achilles een korfbal vereniging voor jong en oud. “Onze leden vallen in verschillende leeftijdscategorieën. Op basis van deze leeftijden worden zij als het ware ingedeeld. Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen bij onze zogenoemde Kangoeroe Klup terecht om op een speelse manier kennis te maken met het korfbal, zodat zij na deze leeftijd fanatiek kunnen gaan korfballen. Ook spelen wij mee in competities, zo blijft het voor ons allemaal uitdagend!”

Sociaal hart

Dat CKV Achilles zich ook inzet voor de maatschappij, blijkt wel uit de activiteiten die jaarlijks op de agenda staan. “Ons doel is dat we ons breder inzetten voor de maatschappij door verschillende dingen te organiseren. Zo hebben wij met cliënten van klussenhuis Aveleijn een jaar lang één dag in de week klusjes gedaan waarbij we samen ons terrein netjes houden. Voor de cliënten leveren dit soort dagen een hoop gezelligheid op, voor ons is dit een mooie gelegenheid om sociaal betrokken te zijn én om het terrein op te knappen!”

Ook gaat de club meewerken aan wandelavonden in de wijk. Avonden waarbij mensen een route afleggen die begint bij CKV Achilles. “Ons clubhuis is het startpunt van de avond. Wij verwelkomen de mensen met een kopje thee of koffie zodat ze vol moed kunnen beginnen!” Een sociaal gebeuren dus daar bij Achilles.

   

Verbetering door speciale kredietvorm bij Qredits

Naast een gezellig clubhuis is het ook belangrijk om ruimte te creëren voor het materiaal dat de vereniging bezit. “Dit jaar, in 2020, bestaat onze club 100 jaar. We moeten blijven verbeteren. Al een tijdje hadden we gebrek aan ruimte voor al het materiaal dat we hebben. Het materiaalhok werd altijd gezien als een ondergeschoven kindje. Dus vonden wij het als bestuur tijd om dit flink aan te pakken.

Maar, daar is natuurlijk wel geld voor nodig. “Bij de bank lag de rente voor ons te hoog omdat de kasstroom voor een vereniging net wat anders is. Onze penningmeester heeft uiteindelijk contact opgenomen met Qredits. Zo kwamen wij erachter dat Qredits over een speciale rente beschikt voor ondernemingen met een sociaal doel. Nu is een korfbalvereniging niet meteen de meest gangbare ondernemingsvorm, maar we hebben wél een sociaal doel. Het contact met bedrijfsadviseur Liesbeth was erg fijn. We hadden direct een klik. Uiteindelijk konden we de aanvraag indienen, en nu kunnen we beginnen met het uitbreiden van onze materiaalberging!” .

Toekomst

De vereniging hoop dit jubileumjaar nog groots te kunnen uitpakken met een evenement. “We hopen dit jaar nog een groot evenement te organiseren vanwege ons 100-jarige bestaan. En daarnaast willen we alle aandacht vestigen op de bouw van de materiaalberging. Maar bovenal willen wij blijven doorgaan met waar we voor staan; het korfballen en het verenigingsgebeuren voor onze leden zo fijn mogelijk maken!”

   

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Harmen Eenhoorn - CKV Korfbalvereniging