Henk Grondman - Grondman Keukens

Henk Grondman - Grondman Keukens

Op je 45e nog beginnen met ondernemen, die kans pakte Henk Grondman met beide handen aan. Samen met zijn vrouw Irene runt hij al 20 jaar zijn eigen keukenzaak: Grondman Keukens in Enter. Een zaak die echt is ontstaan vanuit de liefde voor keukens en het maken ervan.

Geschiedenis

Henk weet niet beter dan dat hij in de keukenhandel werkt. “Tot mijn 40e heb ik keukens gemaakt in loondienst. Op een gegeven moment vond ik het tijd voor wat anders. Mijn eigen keukens maken en verkopen was altijd al een droom. Nu kon ik dat gaan proberen. We zijn klein begonnen, met slechts een aantal deuren in de verkoop en een klein kantoortje voor de boekhouding. Inmiddels zijn we alweer 20 jaar bezig. Gaandeweg zijn we gegroeid en weten steeds meer mensen ons te vinden.”

   

Van handgemaakt naar productie in Duitsland

In het begin van het bestaan van onze zaak maakten wij de keukens zelf. Door de jaren heen ging dit niet meer en zijn we overgestapt op productie vanuit Duitsland. We wilden toch nette en strakke modellen blijven leveren, produceren over grens is voor ons een logische stap. Van landelijke keukens tot aan de meest moderne ontwerpen, je kunt voor alle type keukens bij ons terecht. Het leuke vind ik dat klanten ook terugkomen als ze bijvoorbeeld verhuizen. Dat vind ik een enorm compliment! En zo heb én houd je ook echt persoonlijk contact.”

Uitbreiden naar een grotere hal

Sinds het begin van Grondman Keukens is het bedrijf gevestigd in Enter. Ondanks dat ze nog altijd in hetzelfde pand zitten, hebben ze wel flink uitgebreid. “De laatste jaren hebben we één hal erbij gehuurd. We hebben nu uitzicht op de weg en hebben er parkeerplaatsen bijgekregen. Hierdoor nodigt het voor mensen meer uit om langs te komen. Ook geeft het ruimte om meer van onze keukens te laten zien.”

Financiering voor de showroom

Voor het verbouwen van de showroom zochten Henk en Irene een financiering. Henk kwam uiteindelijk terecht bij Qredits. “We hadden in onze hallen meer ruimte voor werkplaats dan voor de showroom. De plannen om uit te breiden waren al gemaakt, maar hier was geld voor nodig. Door een krediet van Qredits hebben we onze showroom kunnen uitbreiden. De werkplaats is nu nog maar een derde deel van het pand, de rest is showroom. In de werkplaats maken we puur maatwerk of passen we kleine dingen aan. Maar de showroom is een echte eyecatcher, voor ons én voor de klant!”

Kredietmogelijkheid door Qredits

Henk ontving op zijn 62e het krediet van Qredits. Dat is nu zo’n drie jaar geleden. Mede dankzij het krediet van Qredits kon hij het bedrijf verbouwen en groei realiseren. Zo stimuleren we vanuit Qredits ook het ondernemerschap in deze doelgroep. 

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Henk Grondman - Grondman Keukens