Het is tijd voor Klof

Het is tijd voor Klof

‘Na negentien jaar werken voor grote winkelketens wordt het tijd dat ik de touwtjes in eigen handen neem. Vanuit mijn liefde voor denim en mijn eigen visie op service wil ik mijn gasten blij maken en verrassen, want daar ben ik goed in, daar word ik gelukkig van. Ik wil terug naar de kern van het vak, het is tijd voor Klof!’

Dat zijn de eerste regels van mijn ondernemingsplan. Ik schreef het plan in februari; nu is het augustus en gaat mijn kledingwinkel Klof open. Een droom die uitkomt!

Natuurlijk bouw je een winkel niet in een paar maanden. Ik roep al jaren dat ik mijn eigen winkel ga beginnen. Maar wanneer, dat was nog vaag. Tot de dag dat mijn werkgever en ik concludeerden dat we niet samen verder wilden. Dat was december 2016. Het was meteen duidelijk: dit was mijn kans om een eigen zaak te starten.

Ik heb veel winkelervaring, als verkoper, als bedrijfsleider en als manager. Maar een eigen zaak opzetten is andere koek. Ondernemingsplan, financiering, pand, inrichting, inkoop: er komt veel bij kijken. Wat mij steeds heeft geholpen was mijn eigen eigenwijsheid –of visie, kun je ook zeggen. Ik had precies voor ogen welke zaak ik wilde maken, voor welke klant. Een stoere, echte mannenwinkel, met mooie merken. Veel denim. En ook schoenen, bovenkleding, armbanden, hoeden. Interieur-items. Boeken. Barbecues. Mannenspullen.

Als je die visie hebt en je durft die te delen, dan gebeuren er mooie dingen. De inkoop had ik al snel voor elkaar. Het pand ook. Daarnaast hebben veel mensen me geholpen om koers te houden: de boekhouder, de coach van Qredits, maar ook de interieurstyliste, de ontwerper en, niet te vergeten vrienden en familie.

En nu gaat Klof open wat was het hard werken, vooral de laatste dagen. Ik kan niet wachten om mijn droom te gaan leven, om in de winkel te staan en klanten blij te maken. De tijd is gekomen om te gaan ondernemen. Ja, het is nu tijd voor Klof!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Het is tijd voor Klof