“Het was geen school, het was een feestje!”

“Het was geen school, het was een feestje!”

Maaike is altijd druk, druk, druk. "Na mijn opleiding Halo, werd ik gymdocente en startte ik met een nieuwe opleiding Fysiotherapie in Breda. Ik wilde alles tegelijk doen, wellicht iets te veel achteraf." Maaike kreeg een burn-out. Een combinatie van beweging en ontspanning bleek de oplossing.

"Op mijn achttiende wist ik het al: ooit zal ik een eigen bedrijf hebben. Ik ben eigenwijs, eigenzinnig, wil dingen graag zelf uitzoeken en op mezelf aangewezen zijn. Daarnaast ben ik een enorme  doorzetter en is mijn motivatie tot verandering(en) groot. En juist dat, veranderingen teweeg brengen, heb je zélf in de hand bij een eigen bedrijf."

Alleen maar voordelen

Na haar burn-out werden de plannen van Maaike steeds serieuzer. Via de gemeente Zoetermeer - Ter Zake het Ondernemershuis - kwam Maaike in contact met de eerste EigenBaas Avondschool in Nederland. "Ik zag alleen maar voordelen. Ik zou sowieso veel leren van de docenten, waardevolle contacten opdoen en mijzelf ontwikkelen. Het enige dat ik moest doen was tijd erin steken. En dat heb ik gedaan."

Samen leren en werken

Maaike werd aangetrokken door de groep gemotiveerde mensen die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk een succesvol ondernemingsplan schrijven om hun droombedrijf te beginnen. "Ik ben sowieso een mensen-mens en houd ervan om met andere te leren en samen te werken. Dus met een groep werken aan je eigen ondernemingsplan was voor mij ideaal. Er was ruimte voor een lach, een traan, voor complimenten, maar ook voor kritiek."

Alle facetten over ondernemen komen aan bod

Daarnaast leerde Maaike veel van de verschillende docenten. Iedere docent heeft een eigen expertise. "Ik heb echt geleerd wat ondernemen allemaal inhoudt. Alle facetten komen aan bod. Ik wist al wel redelijk wat ik wilde, maar de EigenBaas Avondschool liet mij zien hoe ik echt onderscheidend kan zijn in de markt. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat ik de naam van mijn bedrijf heb gewijzigd." De EigenBaas Avondschool is een traject van tien weken lessen en huiswerk. Maaike vond het niet zwaar, maar wel intensief. "Het kostte energie, maar gelukkig leverde het ook veel energie op!"

Goed van start

Maaike is inmiddels gestart met Beweeg en Ontspan,haar eigen fysiotherapiebedrijf. De EigenBaas Avondschool heeft haar ook al klanten opgeleverd, dus naast haar deeltijdbaan als gymjuf heeft ze genoeg te doen. "De EigenBaas Avondschool heeft mij net dat laatste duwtje gegeven om goed van start te gaan met mijn eigen bedrijf en de juiste keuzes te maken: in het voortraject, tijdens mijn start en voor de komende tijd!"

“Het was geen school, het was een feestje!”