Hip met wol

Hip met wol

DIY (Do It Yourself) is helemaal hip. Dat merkt ook Carla die haar winkel Dol-op-Wol opende in Nijmegen. Een moderne, inspirerende wolspeciaalzaak voor jong en oud.

Carla had al jaren de droom om een eigen breiwinkel te beginnen. Maar 20 jaar geleden zakte die markt helemaal in en dus durfde Carla het niet aan. “Ik begon met werken bij de bank, waar ik door economische redenen werd ontslagen. Daarna ben ik medisch secretaresse geworden. Ook daar werd mijn contract niet verlengd.

Carla was samen met haar partner in Deventer toen ze de winkel Dol-op-Wol zag. Gelijk kwam haar droom weer naar boven. Ze ging naar binnen en maakte een praatje met de eigenaresse over de winkel. “Ik was zo enthousiast dat ik haar nog een mailtje stuurde om haar te bedanken. Ze mailde terug om te vragen om een keer om tafel te zitten en te praten over een franchisezaak in Nijmegen. En die is er gekomen.”

Goed geholpen

“Vanuit het UWV ben ik begonnen met het opstarten van het bedrijf. Alleen had ik nog financiering nodig. Ik ben hiervoor naar de ABN AMRO gegaan. De accountmanager was enthousiast over mijn plan, maar kon helaas geen financiering verstrekken, omdat het om een te klein bedrag ging. Het fijne was dat ik geen nee te horen kreeg, maar een doorverwijzing naar Qredits.”

“Bij Qredits kreeg ik een persoonlijk gesprek bij mij thuis met Marieke Brans, de bedrijfsadviseur van Qredits. Ik had inmiddels al een pand op het oog waar ik heel graag mijn winkeltje wilde vestigen. Gelukkig was de lening snel rond, zodat ik kon beginnen.”

Coaching

Marieke raadde Carla aan om ook een coach te nemen. “Sonja heeft mij vooral geholpen met de financiële administratie. We hebben dit samen goed opgezet met een duidelijke structuur. Een keer in de twee maanden ging ik naar haar toe. Het coachingstraject is inmiddels afgelopen, maar ik mag altijd bij haar aankloppen.”

Klik hier voor meer over Dol-op-Wol

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Hip met wol