Jonny Franzkowiak - Het Gouden Randje

Jonny Franzkowiak - Het Gouden Randje

Een speciaalzaak in koffie en thee mét een theehuis. In hartje Enschede bevindt zich Het Gouden Randje. Gastvrouw Jonny zorgt elke dag voor weer een glimlach op de gezichten van haar klanten. Sinds de coronacrisis kan heel Enschede genieten van thuisbezorgde theesoorten, inclusief gebak.

Eigen speciaalzaak

Ondertussen is Jonny al bijna tien jaar eigenaar van ‘Het Gouden Randje’, een kleine specialiteitenwinkel voor speciale- en losse theesoorten. “De ruimte bestaat uit 50% winkel en 50% kleine horeca. In mijn theehuis verkoop ik verschillende soorten thee en koffie, maar ook gebak. Het gebak is huisgemaakt. Ik heb een vast klantenbestand en elke week komen er wel nieuwe mensen binnenwandelen. De meesten vinden het geweldig, maar sommigen vinden het te kneuterig. Maar ik richt het in naar mijn eigen smaak, en dat vind ik belangrijk!”

   

Van huur naar koop

Exact één jaar geleden heeft Jonny haar pand gekocht. Door de hulp van Qredits kon zij dit financieren. De bedrijfshypotheek die Jonny deels afsloot bij Qredits voor haar pand geeft haar meer zekerheid voor de toekomst. Nu weet ze maandelijks wat ze kwijt is aan hypotheek en hoeft ze niet bang te zijn voor plotselinge huurverhogingen voor haar geliefde pandje.

Webshop in crisistijden

Sinds de koop van het pand vorig jaar, ben ik ook begonnen met het opzetten van een webshop. Begin januari dit jaar was die webshop gebruiksklaar. Nu ik door de coronacrisis mijn horecagedeelte moet sluiten kan ik me volledig richten op mijn webshop. Mijn omzet is met 50% gedaald door deze sluiting, dus besloot ik reclame te maken voor mijn webshop.”

En met succes. Inmiddels bezoeken steeds meer mensen haar webshop. “Het geeft motivatie om te zien dat de webshop succesvoller wordt. Door inzicht te hebben in de statistieken zie ik dat het aantal bezoekers groeit, ook buiten Enschede! Zelfs mensen uit Rotterdam en Den Haag bestellen wat online.”

   

Winkeltje open

Het winkelgedeelte van haar zaak is nog wel open voor klanten. “Een groot gedeelte van de dag ben ik aanwezig in de winkel. Het is nu erg rustig in de stad, dus veel klanten heb ik niet. Ik kan bakken in mijn zaak, dus daar houd ik me voornamelijk mee bezig. Daarnaast bezorg ik veel in aan het bezorgen Enschede of maak ik pakketjes om op de post doen. Je moet creatief denken in deze crisis en je bent aangewezen op dat wat er wél is. Zo blijf je jezelf wel verbeteren, ook al is het een slechte situatie.

Coach bij Qredits

Jonny maakt sinds een half jaar gebruik van het aanbod van Qredits om een vrijwillige coach aan haar zijde te hebben. In haar geval past Jeroen Bos goed bij de groei die ze wil maken. “Met Jeroen bespreek ik de dingen waar ik mee worstel. Niet alleen nu tijdens de coronacrisis. Ook daarvoor al. Vanuit Qredits heb ik hem gratis als coach mogen inschakelen. Hij is expert op het gebied van hospitality en heeft veel horeca-ervaring. De gesprekken met hem geven weer zoveel stof tot nadenken, hij houdt me scherp.”

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Jonny Franzkowiak - Het Gouden Randje