Klaartje Schouten – Adrianahoeve  Meppen

Klaartje Schouten – Adrianahoeve Meppen

“Zorg is hier niet alleen het bieden van hulp. Hier biedt Klaartje haar huis aan als thuis.”

Met een glimlach kijkt Klaartje op zich heen. Iedereen aan tafel zit te genieten van de pannenkoeken die vrijwilligster Sandra heeft gebakken. Ondertussen helpt Klaartje haar moeder met haar eten. Er worden liedjes geneuried van vroeger en herinneringen worden opgehaald. Vaak zijn het herinneringen van lang geleden. Op Klaartje en de vrijwilligsters na, heeft iedereen aan tafel namelijk ‘de vervelende ziekte van de vergeetachtigheid’, beter bekend als dementie.

 

Moederliefde andersom

Toen haar moeder ziek werd, merkte Klaartje dat een mooie invulling voor dementerenden niet vanzelfsprekend was bij een dagopvang. Nood brak wet en ze koos ervoor haar moeder thuis te verzorgen en haar iedere dag opnieuw mee te nemen in een zo’n ‘dagelijks mogelijk leven’. Met de tijd groeide de drang om meer te doen met deze visie op de zorg. En dus zette ze haar ideeën op papier en zo kwam er een heus ondernemingsplan.

Zoals thuis

Als een warme deken. Zo voelt Klaartje’s dagbesteding voor ouderen die niet meer alleen thuis kunnen zijn. In de ochtend worden de bezoekers opgehaald om de dag door te brengen op de Adrianahoeve in het grensdorp Meppen. Tussen de middag wordt er met zijn allen aan tafel gegeten, koffie gedronken en ook het avondeten staat rond vijf uur te pruttelen op het fornuis in de woonkeuken. De sfeer is er gemoedelijk. Sommigen laten zich uitdagen voor een potje sjoelen in de middag, anderen helpen liever een handje mee in de tuin.

Koffie en een menselijk gesprek

Zorg is hier niet alleen het bieden van hulp. Hier biedt Klaartje haar huis aan als thuis. Een prachtplan waarvoor ze behoorlijk vaak terug naar de tekentafel is gestuurd. Geen bank was bereid haar het geld voor de benodigde verbouwing van haar huis te geven zodat ze de dagbesteding professioneel aan kon pakken. Al haar hoop was dan ook gevestigd op Qredits. Toen bedrijfsadviseur Edwin bij haar kwam voor een kop koffie merkte ze de menselijkheid meteen op. En andersom was er ook een klik. Bij Qredits zagen we haar liefde voor de zorg en haar drijfkracht om er volledig voor te gaan. En dus werd het krediet in 2015 verstrekt om haar plannen waar te maken.   

Vrijwilligers

Nu zijn we een kleine drie jaar verder. Alle bezoekers zijn iedere dag opnieuw weer op hun plek. Er wordt al gesproken over een kleine uitbreiding. Niet alleen in de grootte van het zorggedeelte van de boerderij, maar ook in het personeelsbestand. Want gelukkig wordt Klaartje in haar missie geholpen door zowel medewerkers als vrijwilligers.

De hulp van vrijwilligers is voor veel van onze klanten geen onbekend gebied. Maar liefst een vijfde deel mag rekenen op een helpende hand (of twee). Gemiddeld werken onze klanten namelijk met twee vrijwilligers.

Haar dagbesteding is echt afhankelijk van de vrijwilligers. Want tegelijkertijd pannenkoeken bakken, de bezoekers op het terrein begeleiden en bij nood hulp bieden op het toilet is onmogelijk. Dat zou onverantwoord zijn. ‘Onmisbaar’, noemt Klaartje de vrijwilligsters, die overigens net zo lief en geduldig zijn als Klaartje zelf. Geen moeite is haar teveel.

We zijn er vanuit Qredits dan ook met recht trots op dat we haar een krediet hebben kunnen geven om dit prachtige initiatief werkelijkheid te laten worden.

 

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Klaartje Schouten – Adrianahoeve  Meppen