Marie Louise Velder - 't Zonnetje

Marie Louise Velder - 't Zonnetje

“Deze winkel is ondertussen mijn leven.”

Als je naar binnen kijkt door het raam zie je meteen dat ’t Zonnetje een nostalgisch winkeltje is. De geur van koffie is onvermijdelijk als je binnenstapt. Rinkelend klinkt het belletje. Marie Louise komt van achter gelopen om te helpen. Sinds 1999 heeft ze deze winkel aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam.


Vaste klantenkring

Door de jaren heen heeft ze een vaste klantenkring opgebouwd. Ze weet precies wat mensen willen, sterke koffie of juist zachter. Met die kennis in het achterhoofd raadt ze soms eens een andere nieuwe koffiesoort aan. Haar klanten waarderen dat enorm en komen dan ook graag terug.
De charme van de winkel zit hem echt de inrichting, die dateert uit vroegere jaren. Ze maalt zelf de bonen waar je bij staat. Maar ook als theeliefhebber ben je hier aan het juiste adres, blikken vol met bijzondere melanges vullen de schappen aan de overkant van de balie.

Dependance

Voor de tweede winkel in Laren kwam ze in 2015 in contact met Qredits. Maar helaas bleek het Larense publiek geen vaste klantenkring en moest Marie Louise stoppen met de dependance. “Ik heb een jaar lang geprobeerd om er een goed lopend zaakje van te maken maar helaas is dat niet gelukt.”  Toch vinden we dat de moed van Marie Louise een vermelding verdient, lang niet iedereen durft dat nog aan na zijn of haar zestigste.

Nog niet te stoppen

Sindsdien houdt Marie Louise het bij haar winkel in de hoofdstad. Waar ze met haar 68 jaar helemaal op haar plek is. Ze kan zich overigens niet voorstellen om te stoppen. “Waarschijnlijk blaas ik hier mijn laatste adem uit. Deze winkel is ondertussen mijn leven, dit doe ik al bijna twintig jaar, dag in, dag uit. Ik weet niet beter, we hebben het hier fijn. De dagen breng ik hier door tussen de klanten, samen met mijn twee honden en m’n papagaai.”

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Marie Louise Velder - 't Zonnetje