Matcha Madeleines Bakker Bertram

Matcha Madeleines Bakker Bertram

Niet alleen Heel Holland Bakt. Ook onze ondernemers bakken er lustig op los. Zo financierden we Danielle Bertram voor de verbouwing van haar zaak Bakker Bertram in Amsterdam-Zuid. Daar bakte ze heerlijk Matcha Madeleines voor ons. Om te smullen! Hieronder het recept van haar befaamde cakejes.

Ingrediënten 

 • 2 eieren (Large)
 • 1 eidooier (Large)
 • 100 gram kristalsuiker
 • 2 theelepels matchapoeder
 • 125 gram bloem
 • 5 gram bakpoeder
 • 110 gram boter
 • 2 theelepels honing
 • 1/2 theelepel zout
 • Madeleine vormpjes

Bereidingswijze

 1. Meng in een grote kom de eieren, eierdooier, suiker. de matchapeder en het zout tot het mengsel begint te schuimen. Terwijl je nog aan het roeren bent voeg je de gezeefde bloem en bakpoeder geleidelijk toe, zorg ervoor dat er geen klonten zijn.
 2. Verwarm de boter en honing in een steelpannetje op lage tempratuur voor 1-2 min, tot de boter gesmolten is, voeg dit geleidelijk toe aan de madeleine mix en blijf constant roeren.

 3. Schenk de mix in een spuitzak en knoop deze dicht met een elastiekje of dek de kom af met folie en laat deze koelen in de koelkast voor een paar uur of voor de nacht.
 4. Verwarm de oven op 220C als je een hetelucht oven hebt, bij een gasoven voorverwarmen op stand 7. Vet de madeline vormpjes in met boter en bebloem deze. Als de vormpjes van silicone gemaakt zijn is dit niet nodig. Vul de vormpjes halfvol in een ronde beweging. Heb je geen spuitzak? Dan kun je hiervoor ook 2 lepels gebruiken.
 5. Bak de madeleines in de oven voor 3 minuten en verlaag daarna de oven naar 180c/gas 4 voor de laatste 4-5 minuten tot ze opgeblazen zijn en goudbruin.
 6. Verwijder de madeleines direct uit de vormpjes.

 

Bekijk ook

Matcha Madeleines Bakker Bertram

Onze diensten

Qredits biedt krediet tot € 250.000, coaching en kennis in de Qredits Academy voor ondernemers.

Matcha Madeleines Bakker Bertram

Qredits nieuws en actualiteiten

Qredits is actueel en vandaag. Lees mee.

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Matcha Madeleines Bakker Bertram