Niet alleen Heel Holland Bakt. Ook onze ondernemers bakken er lustig op los. Zo financierden we Danielle Bertram voor de verbouwing van haar zaak Bakker Bertram in Amsterdam-Zuid. Daar bakte ze heerlijk Matcha Madeleines voor ons. Om te smullen! Hieronder het recept van haar befaamde cakejes.
Ingrediënten
- 2 eieren (Large)
- 1 eidooier (Large)
- 100 gram kristalsuiker
- 2 theelepels matchapoeder
- 125 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 110 gram boter
- 2 theelepels honing
- 1/2 theelepel zout
- Madeleine vormpjes
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de eieren, eierdooier, suiker. de matchapeder en het zout tot het mengsel begint te schuimen. Terwijl je nog aan het roeren bent voeg je de gezeefde bloem en bakpoeder geleidelijk toe, zorg ervoor dat er geen klonten zijn.
-
Verwarm de boter en honing in een steelpannetje op lage tempratuur voor 1-2 min, tot de boter gesmolten is, voeg dit geleidelijk toe aan de madeleine mix en blijf constant roeren.
- Schenk de mix in een spuitzak en knoop deze dicht met een elastiekje of dek de kom af met folie en laat deze koelen in de koelkast voor een paar uur of voor de nacht.
- Verwarm de oven op 220C als je een hetelucht oven hebt, bij een gasoven voorverwarmen op stand 7. Vet de madeline vormpjes in met boter en bebloem deze. Als de vormpjes van silicone gemaakt zijn is dit niet nodig. Vul de vormpjes halfvol in een ronde beweging. Heb je geen spuitzak? Dan kun je hiervoor ook 2 lepels gebruiken.
- Bak de madeleines in de oven voor 3 minuten en verlaag daarna de oven naar 180c/gas 4 voor de laatste 4-5 minuten tot ze opgeblazen zijn en goudbruin.
- Verwijder de madeleines direct uit de vormpjes.