Melanya Simonyan - Melanya Wedding & Cakes

Melanya Simonyan - Melanya Wedding & Cakes

Een gemotiveerde vrouw die haar hele leven al dol is op bakken. Melanya wordt elke keer weer blij van haar werk. Toen ze vluchtte uit Armenië en in Nederland kwam is ze begonnen met het waarmaken van haar droom; een eigen taartenshop. Met hulp van de eerste Ondernemersschool voor Migranten van Qredits in 2017 startte ze Melanya Wedding & Cakes. De gezonde dosis energie bracht haar waar ze nu staat, een goedlopende zaak in hartje Rotterdam.

Bakkerij in Armenië

Voordat Melanya naar Nederland kwam werkte zij met veel plezier in een bakkerij in Armenië. “Hier heb ik jaren gewerkt als manager, maar ook heb ik het vak geleerd aan anderen. Uitleg geven en mensen de basics leren van het bakken vind ik erg leuk om te doen. Maar de droom om een eigen zaak te openen speelde van jongs af aan al in mijn hoofd. En dat gevoel is nooit meer weggegaan!”

Begonnen bij VluchtelingenWerk

Toen Melanya was gevlucht uit Armenië kwam ze in Nederland in contact met VluchtelingenWerk. “Ik ben eerst begonnen om werk te zoeken via VluchtelingenWerk want ik wilde heel graag leren. Zo ben ik begonnen als vrijwilliger op een basisschool, als overblijfmoeder. Voor mij was het erg belangrijk om contacten te kunnen leggen in een nieuw land waar ik niemand kende.” Door een medewerker van VluchtelingenWerk werd Melanya gewezen op de Ondernemersschool voor Migranten, een initiatief van Qredits voor startende ondernemers met een migrantenachtergrond. “Toen ik hoorde over deze avondschool was ik direct enthousiast. Het idee voor een eigen zaak zat al lang in mijn hoofd en nu kon ik er ook daadwerkelijk aan gaan werken!”

Ondernemersschool voor Migranten

Melanya was deelnemer van de eerste Ondernemersschool voor Migranten in Rotterdam, in 2017. “Dit heeft echt bijgedragen aan mijn kennis. Voor mij is het een goede start geweest voor de opzet van mijn zaak. Ik heb geleerd hoe ik een ondernemingsplan moet schrijven en ook financiële dingen, zoals hoe het hier werkt met belasting en regelingen. Zonder deze kennis was het moeilijker geweest voor mij om op te starten in Nederland.”
Ondertussen heeft Qredits  … Ondernemersscholen georganiseerd. Ondernemersscholen voor Migranten worden het afgelopen jaar steeds vaker afgenomen door gemeenten. Dit aantal is dit jaar gegroeid met … .

Krediet bij Qredits

Na het traject diende Melanya haar kredietaanvraag bij Qredits in. “Aan het eind van de lesweken had ik mijn eigen plan geschreven en kon ik het ook goed pitchen. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen zaak te openen. Dit was het moment om daar gehoor aan te geven.” En met succes! “Mijn plan werd goed opgepakt bij Qredits. Na een gesprek met een bedrijfsadviseur kreeg ik snel te horen dat ik een krediet kreeg om op te kunnen starten. Zo kon ik mijn huur betalen en de nodige spullen aanschaffen om te kunnen bakken!”

Eigen plekje in Rotterdam

Sinds het begin van haar zaak in 2018 is haar taartenwinkel gevestigd in Rotterdam. “Het zaakje is helemaal ingericht naar mijn eigen stijl. Ik geef anderen een kijkje in hoe ik te werk ga en leer mijn klanten zelf tijdens workshops ook de basics. Ik richt mij voornamelijk op het maken van bruidstaarten en alle accessoires die daarbij horen. Het complete pakket voor tijdens een bruiloft!”

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Melanya Simonyan - Melanya Wedding & Cakes