Mijn vrouw en ik dachten hetzelfde: “Dit is het”

Mijn vrouw en ik dachten hetzelfde: “Dit is het”

Mike is een watersporter. Altijd al geweest. Tot 2010 was hij mede eigenaar van een watersportcentrum in Harderwijk. Hij zou uitgekocht worden en Mike dacht na over wat hij met het geld zou gaan doen.

“Ik was met mijn vrouw aan het eten aan de gracht in Utrecht. Een boot met vrolijke studenten, muziek en een barbecue aan boord voerden langs. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en dachten precies hetzelfde. “Dit is het”. 

Geld uit Mexico

Helaas werd de oude BV geliquideerd en kreeg Mike geen geld zoals afgesproken. Maar het idee liet hem niet meer los. Zijn vrouw had een zakcent vanuit huis meegekregen. “Mij vrouw Brenda is Mexicaanse. Ik ontmoette haar in Mexico terwijl ik een kitesurfschool had. Haar vader spaarde voor alle kinderen. Zij mocht ermee doen waar zij echt gelukkig van werd. En dat was het starten van een eigen partyboot. Gelukkig ging haar vader akkoord.”

Op zoek naar de perfecte sloep

In 2011 ging Mike op onderzoek uit. “De regelgeving die hoort bij het verhuren van boten is enorm ingewikkeld. Je moet aan veel eisen voldoen en het is hartstikke duur om dat allemaal te regelen. Boten zocht ik op marktplaats. Oude sloepen waar veel mensen op kunnen.” Na een zoektocht van drie jaar lukte het Mike om de perfecte sloep te kopen. De borrelboot was een feit.

De bank verwees door naar Qredits

Nu kon het werven beginnen. “De mensen vonden het fantastisch. Ik had een goede deal met de lokale slager en ondanks de herrie van de oude motor, genoten mensen echt. Alleen de boot zag er niet uit, maar dat was nog niet het ergste. Het had namelijk geen wc aan boord. En na twee uur varen was dat wel een probleem voor de vrouwen.” Mike had geen geld meer over voor een verbouwing en klopte  aan bij zijn bank de ING. Zij konden hem niet verder helpen en verwezen hem door naar Qredits. “Ik had een leuke klik met Milou, de bedrijfsadviseur. Ze zei “Ik zie het jou wel doen”.

Aanvullende financiering nodig

Nadat Mike akkoord had voor de financiering ging hij aan de slag met de voorbereidingen. Al snel kwam hij erachter dat er ook een nieuwe motor nodig was voor de keuring van de scheepvaartinspectie. En dus aanvullende financiering was onoverkomelijk. Mike ging om tafel zitten met zijn Qredits–coach om dit te bespreken.

"Ik had gekozen voor coaching op het gebied van marketing & sales, maar ik had ook een coach uitgekozen die bedrijfskundig goed onderlegd was. Wat was ik blij met die keuze zeg! In twee pittige gesprekken hebben we het hele plan nog op alle mogelijke manieren tegen het licht gehouden en de conclusie getrokken dat het haalbaar was. Het zou een zwaar jaar worden voor mij en mijn gezin, maar we hadden er alle vertrouwen in dat het zou gaan lukken. Qredits kwam ook tot die conclusie en gelukkig werd mijn extra kredietaanvraag toegekend.”

Een schot in de roos

De dag nadat de compleet renoveerde sloep werd goedgekeurd door de Scheepvaart Inspectie, had Mike al de eerste groep gepland staan. Daarna ging het snel. De ene na de andere groep meldde zich aan. “Dat de borrelboot een schot in de roos is blijkt uit de reacties van klanten, die zijn erg positief! We merken nu echt dat het zich rond begint te verspreiden en dat klanten volgend jaar terug willen komen. Zelfs de eerste bruiloft is al geboekt voor 2016, hoe cool is dat?!”

www.borrelbootharderwijk.nl

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Mijn vrouw en ik dachten hetzelfde: “Dit is het”

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

Mijn vrouw en ik dachten hetzelfde: “Dit is het”

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

Mijn vrouw en ik dachten hetzelfde: “Dit is het”

Ondernemingsplan schrijven

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Hoeveel wil je lenen?

Vul hieronder je wensen in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.
Advies nodig? Vul dan onze kredietscan in.

€ 0€ 0
per maand

De rente varieert van 5,75% tot 8,75% afhankelijk van je situatie. Klik hier voor meer informatie

Mijn vrouw en ik dachten hetzelfde: “Dit is het”