Moois & Meer; blijvende en eerlijke producten

Moois & Meer; blijvende en eerlijke producten

“Leef je droom en dat doe ik! Bij ons in de familie kreeg je niet zomaar iets, daar moest je voor werken. Mijn ouders werkten allebei erg hard en waren ook altijd aan het werk. Maar ze hebben er wel voor gezorgd dat wij thuis allemaal de opleiding hebben kunnen doen, die wij graag wilden. Dit was voor mij een grafische opleiding en later nog een textielopleiding.” Aan het woord is Eva Smits(53), sinds 2013 eigenaresse van interieurwinkel Moois en Meer in Middelburg.

Het begon in Turkije

Ik heb heel veel baantjes gehad en uiteindelijk ben ik gaan werken als manager bij ‘The Body Shop’. Hier heb ik een jaar of zeven gewerkt, maar ik kwam erachter dat ik hier steeds minder mijn ei in kwijt kon. Je werkt in een heel groot bedrijf en je moet je houden aan de regels en procedures. Hier heb je zelf helemaal geen vrijheid in.

Ik kreeg in deze tijd steeds meer het gevoel van ‘ik wil iets voor mezelf doen’. En dan ontstaan er plannen. Tijdens een reis door Turkije had een wever voor mij een hamamdoek gemaakt, met de hand. Vriendinnen vonden die zo mooi en dus heb ik weer contact gezocht met die wever om er nog meer te maken. Zo ben ik begonnen met drie verschillende hamam handdoeken. Deze handel groeide erg snel, dus we moesten op zoek naar een magazijntje. En langzaam vormde dit zich tot de winkel die het nu is…Moois en Meer.

Je lievelingstheedoek

Waar de hamamdoeken eerst mijn ‘main business’ waren, is het nu min of meer een bijproduct geworden naast de andere producten die wij verkopen. Inmiddels ligt de winkel vol met dekbedovertrekken van puur linnen, badlakens en bijvoorbeeld keukendoeken. De producten, die wij verkopen, zijn heel minimalistisch en puur en dat spreekt heel veel mensen aan. Wij verkopen producten, waar ook een latere generatie nog gebruik van kan maken, zoals moeders tafellaken, omdat de kwaliteit er naar is. En we hopen dat we iedereens lievelingstheedoek worden, dat je die van ons er tussenuit blijft zoeken, omdat je die het fijnst vindt. Ons product moet iets blijvends en eerlijk zijn!

"Online zaken doen brengt hele mooie dingen ver weg tot stand en het echte winkeltje in Middelburg brengt iets moois voor de mensen uit de buurt"

 

Financiering door Qredits

Voor de financiering van mijn interieurwinkel ben ik bij een bank geweest, maar ik kwam eigenlijk niet verder dan de balie. Op het internet las ik dat je ook bij Qredits ook terecht kon voor een krediet. Dat heb ik uiteindelijk gedaan en daar ben ik heel blij mee geweest!

Bij Qredits kon ik echt mijn plan laten horen en mijn enthousiasme delen! De procedure vond ik heel persoonlijk. En daarnaast vond ik het erg fijn dat bedrijfsadviseur langskwam in mijn eigen omgeving. Het praat prettig en je hebt meteen alles bij de hand.

Business Bootcamp

In november was ik aanwezig bij de Qredits Business Bootcamp in Haaren. De bootcamp heeft mij verrast! Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar ik heb zeker geen spijt. De coaches waren erg goed, maar het contact met de ‘collega-ondernemers’ uit allerlei branches was ook inspirerend. Het grappige is dat je er tijdens zo’n dag ook achter komt dat je als ondernemer allemaal een beetje tegen dezelfde problemen aanloopt. Met deze ervaringen en informatie ben ik dan ook aan de slag gegaan.

Moois van ver

Het gaat nu heel erg goed met Moois en meer. Daarvoor heb ik wel een stap terug moeten doen. Er zijn natuurlijk wel eens mindere tijden, maar daar gaan we goed mee om. Omdat wij ook een online webshop hebben, die blijft groeien, is Google één van onze grote bazen. Je moet je namelijk online blijven ontwikkelen, zodat je gezien blijft wordt. Dit is voor ons van cruciaal belang voor het succes van onze webshop.

 

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Moois & Meer; blijvende en eerlijke producten