Nienke kon starten door microkrediet:

Nienke kon starten door microkrediet: "Het is pittig maar leuk"

Sinds een jaar is Nienke Kamp eigenaresse van handwerkspeciaalzaak Lohuis-Tijhuis. Ze nam de winkel over van de vorige eigenaresse, maar dat ging niet vanzelf. 

"Ik ben zo'n anderhalf jaar bezig geweest om de winkel over te nemen. Het zal vooral vast op de financiering", zegt ze. Banken gingen niet mee in haar verhaal. Het was detailhandel en Kamp was een beginnende ondernemer. Daar hadden ze geen trek in.

Bekijk de video:

Kamp zocht verder en kwam bij Qredits terecht. Daar konden ze wel wat met haar plannen. Peter Nijhof van Qredits: "Wij zijn geen bank, dus kunnen wij anders omgaan met dit soort aanvragen. Wij hadden wel vertrouwen in de combinatie van de onderneemster en de bestaande onderneming."

Geen gratis geld

Qredits is een kredietorganisatie en behoort tot de alternatieve financieringsorganisaties van Nederland. "Geld lenen bij Qredits is niet zozeer goedkoop", waarschuwt algemeen directeur Elwin Groenevelt. "Banken zijn vaak goedkoper, maar daar ligt de drempel hoger. Moet je veel eigen geld meenemen. Banken eisen veel zekerheden."

Is Qredits dan idealistisch? In zekere zin wel, erkent Groenevelt. "Wij willen mensen vooruit helpen. Mensen kansen geven, ambities realiseren. Maar we zijn wel een professioneel zakelijk bedrijf."

Persoonlijke aanpak

Qredits is dus geen bank. "Wij kunnen veel verder gaan in onze dienstverlening. Wij hoeven geen winst te maken. Dus we hebben meer mogelijkheden om ondernemers te helpen. Onze aanpak is heel persoonlijk. We bezoeken de ondernemers ook altijd thuis. We willen weten hoe ze zijn, hoe ze leven. Is de partner het ermee eens dat ze gaan ondernemen?", aldus Groenevelt.

Groenvelt verwacht dat er in de toekomst steeds meer gebruik wordt gemaakt van kleine leningen. "Banken vinden het moeilijk om kleine kredieten te verstrekken. Daar kunnen ze moeilijk winst op maken. Je ziet dat alternatieve financieringsorganisaties, waar wij er een van zijn, steeds belangrijker worden voor kleine bedrijfjes.

Pittig maar leuk

Dat geldt zeker voor Nienke Kamp. Zonder microkrediet had zij de winkel nooit over kunnen nemen. Ze is nu een jaar onderneemster en kijkt tevreden terug. "Het was heel heftig", zegt ze. "Het is voor mij allemaal nieuw. Het ondernemen is nieuw. Het is pittig maar heel erg leuk."

© rtv Oost

Handige linken voor jou

Nienke kon starten door microkrediet:

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

Nienke kon starten door microkrediet:

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

Nienke kon starten door microkrediet:

Ondernemingsplan schrijven

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Nienke kon starten door microkrediet: "Het is pittig maar leuk"