Sebastiaan en Myrthe mogen niet ontbreken in onze rubriek ‘Heel Qredits Bakt’. Het jonge stel runt nu dik tweeënhalf jaar hun succesvolle eetcafé Citroen & Peper. Onwijs gaaf dat we hen hebben kunnen helpen met een financiering. Want daardoor kunnen jullie nu genieten van de befaamde Noten-dadeltaart, bekijk hieronder het recept! Liever proeven zonder bakken? Ga dan vooral eens langs in Amersfoort!
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram bloem
- 3 gram bakpoeder
- 2 gram zout
- Vanille half stokje
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 140 gram boter
Vulling
- 50 gram boter
- 20 gram bruine basterd suiker
- 30 gram honing
- 1 ei
- 1 eidooier
- 1 stuk sinaasappelschil
- 50 ml sinaasappelsap
- 110 gram dadels
- 250 gram notenmix
Benodigdheden
- Taartvorm 23 cm
- Oven
- Weegschaal
- Rasp
- Garde
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de bodem in een kom en kneed tot een geheel
- Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg en bestrijk de randen met losgeklopt ei. Plaats de bodem voor een half uur in de koelkast.
Vulling
-
Smelt de boter met de suiker en honing au Bain Marie. Rasp de sinaasappelschil en voeg dit samen met het sinaasappelsap toe aan het boter mengsel. Laat dit even afkoelen
-
Voeg vervolgens de ei en de eidooier toe, klop dit luchtig met een garde
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verdeel de dadels over de taartvorm en schenk de vulling erover heen. Leg de notenmix hierboven op.
- Bak de taart in ongeveer 45 minuten tot de randen goudbruin zijn.
- Serveer de taart met lobbige licht gezoete slagroom