Ook dat is ondernemen; we bedachten de meest creatieve ideeën voor de klant!

Ook dat is ondernemen; we bedachten de meest creatieve ideeën voor de klant!

Als ondernemer wil je je eigen pad bewandelen. En dat is heus niet altijd makkelijk. Zo ook niet voor Nicole, eigenaresse van de Urban Gym in Almere

Vanuit haar passie voor sport groeide ze in de rol van fitnessmanager bij een grote sportclub. Maar toch kriebelde het. Het hebben van een eigen zaak. De échte ondernemer in Nicole kwam naar boven. ‘De club waarvoor ik werkte deed het hartstikke goed, echt een prachtige club, maar ik kan het beter. Dat is wat ik voelde.’ vertelt Nicole.

Voor jezelf beginnen. Dat is een hele stap. Als ondernemer speelt er van alles door je hoofd. ’Ik twijfelde en vroeg me af; moet ik de stap wel gaan maken? Wil ik dit écht? Ja, ik moet dit doen.’ Nicole hakte de knoop door en begon als zzp’er. De maanden vlogen voorbij en op een gegeven moment had ze meerdere trainers in dienst. Hét moment waarop Nicole dacht: we gaan een eigen pand zoeken.

Het perfecte eigen pand

Maar wanneer is een locatie geschikt? Het moet bij je plannen passen. Simpelweg verhuurwebsites afstruinen zat er voor Nicole en haar team dan ook niet in. ‘We schreven onze wensen op voor ons ideale pand. Toen zijn we gewoon rondjes gaan rijden in Almere.’ Tot ze op het industrieterrein aan de Hopperzuigerstraat stond. ‘Ik stond hier voor het raam en zag een open ruimte. Ik keek om me heen en zag het water en groen voor de deur. Het was perfect.’, vertelt Nicole trots.

Nieuwe plannen

Een nieuwe locatie, een groeiend bedrijf; wat wil je nog meer? Eh, uitbreiden?! Om al haar plannen waar te kunnen maken op de nieuwe locatie, moest er volgens Nicole wel uitgebreid worden. ‘We wilden een nieuwe sportsensatie in Almere neerzetten: sporten in een toffe ruimte. Waarbij je je waant in een nachtclub. Maar om een ruimte te creëren waarin alle wensen mogelijk waren, daar was geld voor nodig.’ Nicole besloot met haar plannen naar de bank te gaan, maar zonder succes. Om een lening te krijgen voor een uitbreiding, terwijl ze net op een nieuwe locatie zat? Onmogelijk. Althans, dat leek zo. De ING verwees door naar Qredits. ’Ik belde Qredits op en ze waren nieuwsgierig naar mijn plannen. Ja, toen moest ik mezelf natuurlijk gaan presenteren. Spannend, maar de bedrijfsadviseur was erg geïnteresseerd. Ze begreep mijn plannen, dus ze zei: we gaan je helpen.’

   
Locatie: Urban Gym Almere
Fotograaf: Moodmasters

'Nicole. We moeten dicht'

Het krediet van Qredits zorgde voor meer mogelijkheden. Zo kon Nicole starten met de ‘HIT box’. Een prachtige nieuwe ruimte. . En net wanneer ze dacht dat het niet beter kon, kwam corona om de hoek kijken. ’ Ik zat vol ongeloof, maar het was helaas echt waar. De sportschool moest dicht. En ik moet zeggen dat ik daar mentaal heel veel last van heb gehad. Ik ben ondernemer geworden om mijn eigen ding te kunnen doen, dat werd me afgenomen en dat vond ik heel lastig.

Hoe je dan positief blijft? Volgens Nicole zit het hem in het denken in mogelijkheden. Ze bedacht de meest originele ideeën om haar klanten tóch te kunnen laten sporten. Zo zorgde ze ervoor dat er materiaal beschikbaar was voor iedereen. ’Ik kocht kratjes bij de Albert Heijn en vulde deze met materiaal voor iedere klant. Elk kwartier kwamen er vier mensen kratjes ophalen en twee weken later wisselden ze het kratje weer om.’ Buiten mocht er gesport worden, dus stond de binnenruimte leeg. ’Dat vergt ook wat van je flexibiliteit als ondernemer. Ik verhuurde de binnenruimte aan de grootste zorgaanbieder in Almere. Een win-winsituatie: ik had mijn kosten gedeeltelijk gedekt en zij hadden een ruimte voor de fysiotherapeuten.’ Dát is pas denken in mogelijkheden.

Leerzame lessen

Maar ook als ondernemer weet je niet áltijd te denken in mogelijkheden. Er komt veel op je af. Daarom kreeg Nicole van haar bedrijfsadviseur Mirjam de tip om eens naar de trainingen van Qredits te kijken. ‘De training waren zó goed verzorgd. Ik heb er meerdere gevolgd, maar de Training Social Media voor gevorderden is me het meest bijgebleven. Het bracht me nieuwe inzichten en ik ben echt gegroeid op dat vlak. Ik moet ook echt meegeven: wat een toptrainers. Ontzettend inspirerend om te luisteren naar ervaren ondernemers.

Ondertussen zit Nicole alweer vier jaar in het pand aan de Hopperzuigerstraat. De Urban Gym Almere is een uitbouw en een award voor de beste Boutique Club 2021 rijker. ’We bouwen aan ons concept, met een doel voor ogen. We vinden persoonlijke aandacht voor onze klanten enorm belangrijk. Door de drukte in de maatschappij vergeet men zijn of haar eigen ‘ik’ en die vinden mensen hier. Onze klanten komen hier thuis, ze worden gezien en vooral ook gehoord.

De toekomst van Urban Gym Almere 

Hoe je met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat? Nicole blijft creatief denken. Aan ideeën voor de toekomst geen gebrek. Zo staan er al weer verschillende events op de planning en bereidt de Urban Gym Almere zich voor op een nieuwe locatie. ’Ik heb al wat locaties op het oog die ik graag zou willen bemachtigen, wellicht heb ik Qredits daar wel weer bij nodig.’ Uiteindelijk wil Nicole de sportschool overdragen aan haar zoon Niels, die momenteel de functie van locatiemanager bekleedt. En daarnaast personal training en coaching verzorgt. ‘Ik zal mezelf steeds meer gaan terugtrekken en Niels zal op de voorgrond treden. Ik wil ons mooie concept ook neer gaan zetten als franchise, dus er zit nog heel veel in de pijplijn!'

’Ik heb wel geleerd in mijn ondernemersreis dat je nooit in de toekomst kunt kijken. Als ondernemer betekent dat dat je soms stappen moet durven zetten. Altijd in mogelijkheden denken, kansen zoeken en deze ook pakken. Daarvoor ben je ondernemer geworden.’

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Ook dat is ondernemen; we bedachten de meest creatieve ideeën voor de klant!