Paardendekenwasserij Groene Hart – Mirjam van Gool

Paardendekenwasserij Groene Hart – Mirjam van Gool

Een passie voor ondernemen én voor paarden. Mirjam van Gool liet deze twee passies samenkomen in een eigen bedrijf. Sinds begin dit jaar is zij eigenaresse van Paardendekenwasserij Groene Hart.

Van huisartsenpraktijk naar eigen bedrijf

Al een aantal jaar is Mirjam werkzaam bij een huisartsenpraktijk. Toch bleef het idee om een eigen onderneming te starten in haar hoofd zitten. “Ik had altijd al het idee om voor mezelf te gaan beginnen, maar ik wist nooit waarin. Ik heb vriendinnen en familie gevraagd wat zij bij mij vinden passen. Zij weten dat ik gek ben van paarden en vonden dat ik hier wat mee moest doen. Elke keer weer kwam het idee van een eigen paardendekenwasserij naar boven. Op een gegeven moment kwam ik op het punt dat ik bij mezelf dacht: ik doe het gewoon! Inmiddels combineer ik mijn werk bij de huisartsenpraktijk met het hebben van een eigen onderneming, een kans die ik niet had willen missen!”

   

Eigen paardendekenwasserij

Het idee van een eigen paardendekenwasserij is geboren uit eigen frustratie. “Ik heb zelf ook een paard en ging altijd naar een vaste plek om de dekens te laten wassen. Na een aantal keer wassen was ik niet meer zo tevreden met het resultaat. Ik ben gaan kijken hoe dit anders kon en ik kwam tot de conclusie dat ik gewoon door wilde pakken en hierin mijn eigen bedrijf moest starten. Mijn gezin was zo enthousiast, dat ik er zelf ook echt vertrouwen in kreeg!”

Alles ging volgens plan. Tot de coronacrisis om de hoek kwam kijken. “Ik had alles al klaarliggen om te gaan beginnen. Mijn idee was uitgewerkt en de kredietaanvraag was net goedgekeurd. Helaas brak net op dit moment de coronacrisis uit. Ik wilde absoluut niet stil blijven zitten en nog langer wachten, dus ik ben gaan zoeken naar een manier waarop ik wel door kon gaan.”

Sociaal aspect

Al gauw vond Mirjam een manier om toch bezig te blijven. “De persoonlijke touch is voor mij erg belangrijk. Mijn idee was om de potentiële klanten in de regio persoonlijk op te zoeken, om te vragen of zij nog op zoek zijn naar een paardendekenwasserij. Zo hebben zij alvast een beeld van mij, mochten ze besluiten om bij mij te komen wassen. Ik vind het erg belangrijk dat ze weten wie ik ben, zo bouw je ook een waardevol netwerk op. Dat is ook erg belangrijk in de business! Helaas moest deze kennismaking door de coronacrisis allemaal digitaal, maar dat maakte het niet minder leuk! Langzamerhand kan ik weer op pad en dat is waar ik het voor doe.”

   

Lof voor Qredits

Om haar onderneming startklaar te maken was geld nodig. Onder andere voor de aanschaf van een grote wasmachine.  “Ik had van begin af aan een budget voor ogen omdat ik wist wat ik moest aanschaffen. Ik wilde niet bij een bank aankloppen, dus ben ik gaan zoeken naar een andere manier. Al een paar keer kwam de naam Qredits voorbij en toen heb ik mij er toch maar eens in verdiept. Ik zag dat er ook training en coaching werd aangeboden, wat ik erg aantrekkelijk vond. Tijdens het aanvraagproces had ik goed contact en ik merkte echt dat Qredits er voor mij was.”

Toekomst

Een uitbreiding én zichzelf meer specialiseren; Mirjam droomt ervan! “Ik word zo gelukkig van wat ik doe, maar ik heb nog wel wensen. Ik zou graag een ‘deken-pas-service’ aan willen bieden. En als mijn klanten dekens bij mij kunnen aankopen geeft ook dat net even een stukje extra voor mijn bedrijf.”

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Paardendekenwasserij Groene Hart – Mirjam van Gool