Poké & Zo - Levy Boot

Ervaringsverhaal Levy Boot

Binnen een jaar van in dienst bij Tommy Hilfiger naar een tweede eigen zaak. Dat is in een notendop het verhaal van Levy Boot. Ondertussen runt hij twee vestigingen van Poké & Zo, zowel in Oud-Beijerland en Hellevoetsluis. Ondanks dat er vanwege de maatregelen slechts ruimte is voor afhalen en bezorgen, loopt het concept als een trein.

Koken voor vrienden

Levy werkte in het bedrijfsrestaurant van het kledingmerk in Amsterdam. Maar door de coronacrisis ging het kantoor op slot en kwam hij thuis te zitten. De 26-jarige chefkok kon niet stilzitten en begon met koken voor vrienden en familie. Dat was zo’n succes dat hij een bezorgservice begon.

Op zoek naar een pandje

En ook buiten zijn kennissenkring waren mensen fan! De bezorgservice kon hij niet meer bedienen vanuit huis. Dus ging hij op zoek naar een pandje. Via via kreeg hij de kans om gebruik te maken van de keuken van een gesloten restaurant in Oud-Beijerland. “Vanaf dat moment kon ik zoveel meer klanten bedienen. Ook mijn naamsbekendheid groeide enorm. En in die tijd mocht men ook op het terras nog blijven zitten om te eten. Dat zoveel mensen mijn gerechten waarderen geeft wel echt een kick.”

Poké Bowl

Levy’s ‘signature-dish’ is de poké bowl. “Supergezond en smaakvol. Het fenomeen komt uit Hawaï waar de vissers de vis die ze over hadden in kleine stukjes sneden. Want poké betekent snijden in hun taal. Samen met rijst en groenten is het een zeer gebalanceerde maaltijd. Daarnaast ziet het er zo mooi uit als je de verschillende kleuren op je bord legt. Dat is een feestje.” Ondertussen werkt Levy ook samen met een vegan toetjesmaker en kun je bij je bowl ook een verantwoord drankje bestellen.

Plan goed onderbouwd

De vraag bleef maar groeien, ook buiten Oud-Beijerland. Dus besloot Levy om een tweede vestiging te openen in Hellevoetsluis. Hij zocht naar een financiering en kwam als starter uit bij Qredits. Bedrijfsadviseur Conny was meteen enthousiast: “Het ondernemingsplan van Levy zat gewoon heel sterk in elkaar. Niet alleen het idee klopte, ook de cijfers waren allemaal goed onderbouwd. Daarvoor had hij wat hulp van een bevriende boekhouder ingeschakeld.”

Maar niet alleen het plan was overtuigend. “Ook toen ik Levy sprak via een videocall was het duidelijk dat ik een ondernemer voor me had. De passie voor het eten, maar ook voor zijn klanten. En als je dat proeft bij een ondernemer, dan doen we er bij Qredits alles aan om de financiering rond te maken.”

Bekijk de mogelijkheden van Qredits

Poké & Zo - Levy Boot

Zakelijk krediet

Want hoe mooi ondernemen ook is, er komt ook genoeg op je af waar je niet direct voor kiest. Je bent geen bedrijf begonnen om je druk te maken over geld. Als zelfstandig ondernemer is er al genoeg wat je zélf moet doen, wij helpen je met alles wat er nog méér bij komt kijken. Ook passende financiering voor je plannen.

Poké & Zo - Levy Boot

Coaching

Soms is een frisse blik, een stukje kennis of kunde precíes wat je nodig hebt als zelfstandig ondernemer. Iemand die je helpt groeien, plannen maken en stappen zetten. Iemand die met je mee denkt of waar je gewoon eens mee kunt sparren. Iemand die je helpt om jouw ondernemersdromen waar te maken. Zo iemand, als een Qredits-Coach.

Poké & Zo - Levy Boot

Een bedrijf starten? Schrijf je ondernemingsplan

Ga je starten met je onderneming en heb je nog geen plan? Een sterk ondernemingsplan is de basis van succes. We bieden vier verschillende opties. Bekijk ze snel!

Poké & Zo - Levy Boot