Rubin de Blécourt

Rubin de Blécourt over Sanisale in Den Bosch

Als er iemand veel ervaring heeft in ‘van alles en nog wat en diversiteit’, dan is het Rubin de Blécourt. Zelf noemt hij zijn loopbaan ‘dynamisch en zeker niet standaard’.

Rubin, heeft in deze fase van zijn carrière eindelijk weer een goed gevoel: “dit is mijn onderneming en we gaan dit echt tot een succes maken”. Zijn eigen bedrijf Sanisale.com Den Bosch moet groot worden, dat is zijn plan.

Achtergrond

Na zijn horeca opleiding was Rubin te vinden in de gerenommeerde restaurants. Hard werken, zakenmensen ontmoeten en nieuwe ervaringen opdoen, dat trok Rubin aan. Totdat hij ontdekte dat hij ook wel eens achter de tafel wilde zitten: “Ik zag die pakmensen zitten en tijdens hun werkoverleg genoten ze van hun ossenhaas. Wat gaaf dat zij zich dat kunnen permitteren.” Het was het keerpunt voor Rubin. Hij liet zich omscholen door verschillende marketing- en business opleidingen te volgen. Alles om hogerop te komen.

In de jaren tachtig kwam hij voor het eerst in aanraking met de sanitair branche en sindsdien heeft hij met wat kleine uitstapjes deze branche nooit meer losgelaten. Bij verschillende bouw gerelateerde bedrijven vervulde Rubin diverse commerciële functies. Totdat hij met zijn vrouw naar Sydney ging in het jaar 2001. “Mijn vrouw was toentertijd belastingadviseur bij Price Waterhouse coopers (PWC)  en kreeg een prachtige kans in Australië.  In die tijd is mijn carrière wel een beetje alle kanten op gegaan: van eigen tegelbedrijf met partners tot agent voor tegelfabrikant koninklijke Mosa. Ik probeerde alles uit.”

De start van zijn onderneming

Twee werkopdrachten voor zijn vrouw in Australië en vervolgens tweeënhalf jaar in Zwitserland zorgde ervoor dat Rubin zijn carrière afstemde op de kansen in het buitenland. “Hier heb ik prachtige ervaringen opgedaan, veel gezien, veel gedaan en veel geleerd.” Vorig jaar kwam daar verandering in toen ze eenmaal gesetteld waren in Laren. Er ontstond rust en Rubin ging op zoek naar een mooi franchise concept in de sanitair branche. Hij kwam bij Sanisale.com terecht en raakte meteen enthousiast. “De organisatie is plat, het laat je vrij om echt ondernemer te zijn en er zijn minder overheadkosten. Je moet het echt zelf doen en dat spreekt mij zo aan.” Op een woonboulevard in Den Bosch was ruimte voor een nieuwe Sanisale.com winkel en Rubin zette alles op alles om zich hier te vestigen.

“De financiering liet nog wel even te wensen over. Het duurde even voordat ABN AMRO mijn financiering, een dag voor kerstmis, afwees. Zij verwezen mij door naar Qredits. Daar ben ik het traject met bedrijfsadviseur Mirjam ingegaan. Binnen vijf weken was het rond en stond het krediet op mijn rekening. Dit gaf wel weer een extra motivatie voor die laatste stap: de verbouwing van het pand.”

De planning is dat de nieuwe winkel van Sanisale.com medio april wordt geopend. “Van Laren zullen we gaan verhuizen naar Den Bosch, terug naar de plek waar mijn carrière ooit startte. En voor mijn vrouw en haar nieuwe functie bij Ernst&Young is deze locatie ook gunstiger. Dus alles komt helemaal op z’n pootjes terecht.”

Rubin de Blécourt