Sander Bakker

Mijn coach leerde mij ondernemen

De bank wilde hem ook geen geld lenen om in een pand te investeren en materiaal aan te schaffen voor de school. Langskomen om zijn plannen toe te lichten, hoefde ook niet. Gelukkig wees de bank hem wel op Qredits, een non-profit organisatie die mkb-ondernemers kredieten verstrekt en coacht. ‘Bij Qredits namen ze mijn plannen gelijk serieus’, vertelt de judoka, die al sinds zijn zesde op de mat staat.

Hij kreeg een coach aangewezen en kon een lening krijgen voor het verbouwen van de nieuwe locatie van zijn school in Schagen. Nu is hij eigenaar van de school waar hij al sinds 2010 les geeft als judoleraar en zit het ledenaantal in de lift. Op 18 augustus 2014 gingen de deuren van de nieuwe locatie van judoschool Bakker Sports Schagen officieel open.

Werk en passie

Bakker is positief over zijn ervaringen. Het afgelopen jaar kreeg hij intensieve begeleiding van zijn coach. ‘Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt, maar van ondernemen wist ik niet zo veel af. Hoe zorg je dat je klantgericht bent en wat moet je doen aan reputatiemanagement? Met mijn coach kon ik dat soort vragen over de commerciële kant van het ondernemen bespreken.’

Samenwerking

Negen Nederlandse verzekeraars staken begin vorig jaar gezamenlijk dertig miljoen euro in Qredits. Met het geld kan Qredits veelbelovende ondernemers als Bakker adviseren en financiering geven. Het is een van de inspanningen van verzekeraars om meer te investeren in de Nederlandse economie. Ook de banken en de Nederlandse overheid staken beide dertig miljoen euro in Qredits, waar ondernemers terechtkunnen voor een financiering tot 250.000 euro.

Sander Bakker