Schoenmakerij op IJburg

Schoenmakerij op IJburg

Voor gek hebben ze hem verklaard, ook collega’s en toeleveranciers. "Een schoenmakerij op IJburg, hou nou op. IJburg is een slaapstad, dat kan toch niks worden?"

Maar Martin de Graauw geloofde in zijn droom en opende in september 2011 zijn eigen winkel: Schoenmakerij IJburg. Martin had eerder een zaak in Volendam gehad, maar dat was niet goed afgelopen. “Het liep daar als een tierelier,” zegt de joviale Amsterdammer, “maar ja, je bent jong, dus dan wil je een dure leaseauto en lekker vaak op vakantie. En dat is niet altijd verstandig.”

Geloof in mijn droom

Toen Martin in Volendam van een dure A-locatie noodgedwongen moest verhuizen naar een meer bescheiden winkelpand, was de loop er ineens uit. Als klap op de vuurpijl kreeg hij ernstige rugklachten. Die speelden hem 5 jaar parten. Toen het beter ging met zijn gezondheid wilde Martin - met ruim 25 jaar ervaring in de schoenmakerij - weer gaan ondernemen. Hij zag kansen, maar niemand geloofde erin. Tot hij met Qredits in contact kwam. “Daar trof ik iemand die geloofde in mijn droom. De bedrijfsadviseur van Qredits kende de situatie op IJburg heel goed, omdat ze daar eerder een ondernemer met een bloemenwinkel had begeleid. Ze heeft me echt aan alle kanten geholpen.”

Zaken goed op orde

Martin heeft ook gebruik gemaakt van een coach via Qredits. “Hij heeft me in de beginfase geweldig goed op weg geholpen. Hij heeft er bovendien voor gezorgd dat ik mijn zaakjes boekhoudkundig nu goed voor elkaar heb. Vroeger stopte ik alles in een tas en dacht dat het vanzelf wel goed zou komen.”

"Mijn coach is heel praktisch ingesteld" zegt Martin, “hij heeft me haarfijn voorgerekend dat verhuizen naar Amsterdam slimmer is dan dagelijks uren in de auto zitten, ook financieel. Dat had ik zelf nooit durven dromen.”

Martin heeft al uitbreidingsplannen in zijn hoofd. “Ik zou graag een hele goede sleutelservice willen beginnen. Dan komt mijn zoon misschien ook in de zaak. Ik denk dat ik maar weer eens met Qredits moet gaan praten.”

Wil je ook een coach? Klik dan hier voor meer informatie.

Schoenmakerij op IJburg