SK Beauty and Lifestyle

SK Beauty & Lifestyle - face, body, feet innovation

"Ondernemer kan je niet worden, dat stroomt in je bloed. Ik noem het ook wel eens een ziekte, dan denk ik: potverdikke, ik wou dat ik eens een werkdag had van 8 uur.” Aan het woord is Kimberly de Cock, 34 jaar en al sinds haar 19e baas van haar eigen schoonheidssalon.

Vanaf m’n zesde zat ik in het antiek

“Ik was altijd bezig met geld verdienen. Mijn vader kocht antiek op. Als ik met hem op de antiekbeurs liep, had je twee rijen en mijn vader dacht: als ik Kimberly nou leer waar ze op moet letten, dan doen we allebei een rij. Eerst stond ik nog met m’n speelgoed naast mijn vader en verkocht ik mijn barbies. Maar dat veranderde al gauw in antiek, want ik begon zelf ook in te kopen. Daarna ging ik in de sierkarpers, mijn vader kweekte ook vissen. Dan kocht ik vissen en gooide die bij m’n vader in de bakken en kon ze daarna weer doorverkopen. Ik wilde geld verdienen om later mijn eigen winkel te kunnen beginnen.”

Dan moet er iets ‘groots’ gebeuren

“Na mijn opleiding ben ik meteen gestart. In juni kreeg ik mijn diploma en in september was de opening van mijn eerste zaak: een salon aan huis. Na een jaar verhuisde ik met de salon naar een kapsalon. Toen heb ik een compagnon gezocht en kwam ook het eerste personeelslid in dienst. Na een paar jaar heb ik me laten uitkopen en ben ik verder gegroeid in een pand aan de Voorstraat in Delft. Vanaf toen ging het hard. Ik kreeg twee fulltimers in dienst en een tweede vestiging erbij in Rijswijk. Dat werd onze conceptstore, daar proberen we alles uit, een soort broedplaats. Op een gegeven moment word ik weer onrustig, dan moet er iets ‘groots’ gebeuren. Ik bedacht een nieuw plan dat terugging naar vroeger: een goede schoonheidssalon met diverse specialismen en daarnaast een winkel waar mensen zo binnen kunnen wandelen.”

“Eerst ging ik met mijn plan naar de ING, omdat ik daar bankier. Ze hadden pas interesse vanaf een ton, maar ik had slechts € 25000,- nodig. Toen heb ik mijn plan ingestuurd naar Qredits. Daar werd ik vanaf dag één serieus genomen. Mijn bedrijfsadviseur was een jonge meid en heel enthousiast. Je kunt online de status van je aanvraag volgen. Op een avond zag ik: het is goedgekeurd. Ik logde in bij de bank en het geld stond al op mijn rekening. Dan kan je gaan!“

Van ontspanning bieden tot problemen oplossen

“Ik vond een prachtig pand in het hartje van Delft aan de Peperstraat. De behandelruimtes hebben natuurlijke kleuren gekregen en zijn geluidsdicht. Er speelt rustgevende muziek, je bent echt even weg uit de drukte. In de winkel verkopen we verzorgingsproducten, make-up en cadeautjes. Klanten kunnen bij ons terecht voor verschillende gezichtsbehandelingen, lichaamsmassages, maar ook voor het oplossen van allerlei huidproblemen. Als team hebben we allemaal onze eigen specialisaties: shiatsu en bindweefsel massage, voetreflextherapie, lymfedrainage, pedicure, manicure. Daarnaast werk ik met een aantal ZZP-ers: iemand voor permanente make-up, een huidtherapeut, een cosmetisch arts, een medisch pedicure en een visagiste.”

“Dit is een branche die constant in beweging is, daardoor blijft het zo leuk. Ieder jaar volgen we nieuwe trainingen. Het is heel breed. Van een klant ontspanning bieden tot problemen oplossen. Wat ik ook heel erg ben gaan waarderen, is de band die je met je klanten opbouwt. Dat is heel bijzonder. Ik zei altijd: ik wil een grote salon, veel personeel en dan zelf achter de schermen bezig zijn. Maar ik zou niet meer zonder mijn eigen klanten kunnen. Ik heb klanten die komen al 15 jaar bij mij. Alles deel je met elkaar. Ik had niet verwacht dat het zo persoonlijk zou zijn.”

Praat met andere ondernemers

“Ik vind het heerlijk om te ondernemen. Iedere keer heb je een idee en het is zo gaaf als het lúkt, als het goed aanslaat. Ik wil overal bij zijn en doe alles zelf. Ik wil de beste zijn in mijn vakgebied. Ik zal nooit tevreden zijn, ik wil het altijd beter doen. Een paar jaar geleden heb ik tegen een burn-out aangezeten, dat was een goede waarschuwing. Als het nu té veel wordt, doe ik even een stapje terug.

Ik ben nu 15 jaar bezig en heb geleerd door flink te vallen. De eerste jaren dacht ik: ik moet zélf het wiel uitvinden, maar dat heeft geen zin. Kijk rond, praat met andere ondernemers. Dat hoeft niet persé binnen je eigen vakgebied te zijn, want je loopt allemaal tegen dezelfde problemen aan. En volg je hart. Als je hart zegt dat je door wilt groeien, dan moet je dat gewoon dóen!”

Lees meer over Kimberly en haar bedrijf SK Beauty & Lifestyle. 

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

SK Beauty and Lifestyle