Speculaas cheesecake SVENS

Speculaas cheesecake SVENS

In navolging van ‘Heel Holland Bakt’ willen we bij Qredits niet achterblijven. Door heel Nederland hebben we ondernemers gefinancierd die graag bakken. Zo ook Sven. Samen met zijn vrouw Zamora runt hij sinds een jaar zijn koffiezaak ‘Svens’ in het Twentse Oldenzaal. Bij de koffie serveren ze graag wat lekkers. Speciaal voor onze rubriek ‘Heel Qredits Bakt’ delen zij hun recept voor de smeuïge ‘Speculaas Cheesecake van het huis’.

Ingrediënten 

 • 300 gr. speculaas + iets voor garnering
 • 400 gr. witte chocola
 • 500 gr. monchou
 • 400 gr. slagroom
 • 100 gr. boter
 • +eventueel wat amandelschaafsel ter decoratie

Benodigdheden

 • elektrische mixer
 • taartvorm (24 cm)
 • siliconen spatel
 • foodprocessor, blender of deegroller om koekkruimels te maken
 • kleine sauspan met passende kom
 • bakpapier

Creëer een bain marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten. Doe de witte chocolade in een kom en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.

Gebruik de kleine sauspan vervolgens om de boter te smelten. Maak alvast de speculaasjes klein. Dit kun je met een foodprocessor doen, maar ook met een deegroller. Houd een paar speculaasjes apart voor de garnering. Meng de speculaaskruimels met de gesmolten boter. Leg het bakpapier op de onderkant van de taartvorm en klik deze weer vast. Doe het koekmengsel in de taartvorm, en maak het egaal met de achterkant van een lepel. Zet de bodem vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte heeft. De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de roomkaas. Spatel dan de slagroom voorzichtig door het roomkaas mengsel. Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven duurt minimaal 2 uur, maar het liefst de hele nacht.

Garneer de taart voor het opdienen met de speculaas kruimels…. en smullen maar!

 

Bekijk ook

Speculaas cheesecake SVENS

Onze diensten

Qredits biedt krediet tot € 250.000, coaching en kennis in de Qredits Academy voor ondernemers.

Speculaas cheesecake SVENS

Qredits nieuws en actualiteiten

Qredits is actueel en vandaag. Lees mee.

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Speculaas cheesecake SVENS