Misschien ken je Sarah van A Cup of Cake wel uit onze commercial. Deze stralende dame spat namelijk met haar prachtige cupcakes van het scherm af. Voor onze rubriek van Heel Qredits Bakt deelt ze met trots haar recept voor ‘Super Moist Chocolate Muffins’ met ons. Dat klinkt niet alleen verrukkelijk, dat zijn ze ook! Zie hieronder haar recept.
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 1 cup kristalsuiker
- 1/2 cup donkere basterdsuiker
- 1/2 cup lichte basterdsuiker
- 1 3/4 cup zelfrijzend bakmeel
- 3/4 cup ongezoete cacao
- 1/2 cup chocolate chips/stukjes chocolade
- 1 mespunt zout
- 2 eieren
- 1 cup volle melk
- 1/2 cup zonnebloem olie
- 2 theelepels vanille extract of zaadjes van 1 vanilleboon
- 1 cup kokend water
Benodigdheden bakken:
- Mixer
- 1 muffin tray
- 12 muffin cups
- measurement cups
- oven
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 175 graden (150 graden voor hete lucht).
-
Roer met de mixer de suikers (ook de basterdsuiker) meel, cacao en het zout door elkaar.
Voeg de eieren, melk, olie en vanille toe. Mix de ingrediënten op medium snelheid ongeveer 1 minuut door elkaar.
Spatel het mengsel even goed door en voeg hierna de cup kokend water toe. Mix voor ongeveer 1 minuut tot alle klontjes uit het mengsel zijn.
Het beslag wordt heel dun, dit is normaal! Voeg op het einde de stukjes/chips chocolade toe. Roer dit er nog even doorheen. - Bekleedt de muffin tray met muffins cups en schenk ze voor 4/5 vol. (Je kunt het beste het mengsel inschenken met een kannetje, i.p.v. scheppen met een lepel omdat het beslag erg dun is).
-
Bak de muffins ± 22 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt checken of de muffins goed zijn door een sateprikker in de cakejes te stoppen, als de prikker er schoon uitkomt is de muffin klaar.