The Living

The Living

‘Als ze me nu had kunnen zien, weet ik zeker dat ze apetrots was geweest!’

Met haar diploma ‘Culturele Antropologie’ op zak had Jorine ook tussen de volksstammen in Afrika kunnen staan. Maar haar hart ging uit naar een eigen buffetrestaurant. Een plek waar ze haar liefhebberij voor koken en eten kwijt kon. Sinds de start van The Living is het er druk. Jorine heeft naast het koken ook het ondernemen goed onder de knie, want sinds een jaar draait ze samen met haar vriend Bilal zelfs een tweede zaak in Delft; HummuS.

Duurzaamheid

Beide restaurants opereren zo duurzaam mogelijk. Het is de missie van Jorine om de aarde zo min mogelijk te belasten. Alle gerechten op de kaart zijn dan ook vegetarisch en de producten van biologische teelt. Het bakje waarin je al het lekkers voor onderweg mee kan nemen is ook biologisch afbreekbaar en tijdens de bouw hebben ze veel gerecycled. Alles om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken.

Grootste compliment

Continu probeert Jorine nieuwe gerechten uit, want de kaart wisselt iedere maand. Zo blijft ze haar klanten verassen en maakt ze mensen bekend met de vegetarische keuken. ‘Laatst belde een vaste klant voor een cateringopdracht. Ze hadden deze keer  een vegetariër in hun midden en vroegen of ik daar ook wat voor kon maken. Eerst begreep ik het niet, want we leveren altijd vegetarisch. Maar blijkbaar hebben ze nooit gemerkt dat er geen vlees of vis geserveerd werd tijdens de lunch. Dat is dus een van de grootste complimenten die ik gekregen heb. Ik wil heel graag dat mensen ontdekken dat vegetarisch eten ook hartstikke lekker is.”

Oma’s recept

De passie voor koken kreeg Jorine mee van haar oma. Als klein meisje stond ze vaak bij haar grootmoeder in de keuken. Haar oma bakte en kookte naar hartenlust. Helaas is haar oma overleden voor Jorine haar eigen zaak opende. ‘Als ze me nu had kunnen zien, weet ik zeker dat ze apetrots was geweest!’. Toen was de vegetarische keuken nog niet zo bekend, maar Jorine nam de basis van het koken mee. Tijdens haar studententijd begon het experimenteren met nieuwe producten om bewustere gerechten op tafel te zetten, zo ontstond haar interesse in de vegetarische keuken.  

Drang naar een eigen zaak

Langzaamaan werd Jorine in die tijd steeds vaker gevraagd voor een cateringopdracht. En met de groei van het aantal cateringopdrachten, groeide ook de drang om een eigen zaak te openen. Jorine schreef een ondernemingsplan voor haar buffetrestaurant en diende een aanvraag voor een krediet in bij Qredits. Het feit dat Qredits zelf geen winst voor ogen heeft, maar de ondernemer centraal staat, sprak haar enorm aan. Haar ondernemingsplan zat goed in elkaar en enkele weken later kon Jorine van start gaan.

Nederland veroveren

Nu runt ze dus samen met haar vriend Bilal twee zaken in het Zuid-Hollandse Delft. En als je het haar vraagt, zou ze graag heel Nederland willen veroveren met haar heerlijke gerechten. Want de missie die het stel heeft is groot; het overbrengen van bewustzijn en kennis van duurzaamheid in het algemeen en duurzaam eten in het bijzonder. En dus staat Jorine alweer in de keuken om gezond, eerlijk en lekker eten te maken, 100% biologisch én betaalbaar. Want Delft blijft natuurlijk ook een studentenstad!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

The Living