Speciaal voor onze rubriek ‘Heel Qredits Bakt’ deelt Benghi van Nono Cakes haar recept voor een Vegan Brownie Taart.
Ingrediënten
- 150 g (3/4 kop) suiker
- 60 ml (1/4 kop) plantaardige olie (bijv. koolzaad-, olijf-, zonnebloem- of rijstolie)
- 120 ml (1/2 kop) plantaardige melk, eventueel met chocoladesmaak
- 1 theelepel vanille extract (of 1/2 zakje vanillesuiker)
- 180 g pure of extra pure chocola
- 80 g (2/3 kop) tarwebloem
- 65 g cacaopoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakvorm van 20 bij 22 met bakpapier.
-
Meng in een kom de suiker, olie, melk en vanille extract tot de suiker zo veel mogelijk opgelost is. Smelt ondertussen de chocola in een pannetje op heel laag vuur of au bain marie. Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat de chocola niet kan stollen.
-
Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is goed, want dan blijft het lekker smeuïg. Laat de brownietaart helemaal afkoelen en zet het afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot het lekker smeuïg en niet meer kruimelig is. Haal het dan uit de vorm, haal het bakpapier eraf en snij het in punten. Lekker!