Vegan Chia-cheesecake met cashews

Vegan Chia-cheesecake met cashews

We naderen het einde van onze rubriek ‘Heel Qredits Bakt’. Maar de recepten blijven om te smullen! Zo ook deze Vegan Chia-cheesecake met cashews van Oloa. Oloa betekent haver. Daar werkt eigenaresse Anne dan ook graag mee. Ook in haar gezondere taartjes gebruikt ze vaak haver en voegt ze niet teveel suiker toe. Verantwoord genieten dus!

Benodigdheden

 • 200 gram cashews + extra voor garnering (optioneel)
 • 2 eetlepels chiazaad + extra voor garnering (optioneel)
 • 150 gram havermeel
 • 3 eetlepels suiker
 • Theelepel kaneel
 • Snufje zout
 • 50 ml gesmolten kokosolie
 • 100 gram kokoscreme (santen)
 • Flinke scheut havermelk
 • Citroensap naar smaak
 • Water

Bereidingswijze

Laat de cashews een uur (of langer) weken in heet water. Voeg 150 ml warm water toe aan de chiazaadjes en laat ook deze weken. Maak ondertussen de bodem door 150 gram havermeel, 1 eetlepel suiker, een theelepel kaneel, 50 ml gesmolten kokosolie, een snufje zout en een scheut water samen te mengen in de keukenmachine totdat het een dik deeg is. Voeg eventueel wat extra water toe. Het mag iets kruimelen. Druk dit met een spatel in een springvorm tot een egale bodem. Doe dan de geweekte cashews en chiazaadjes in de keukenmachine en maal dit samen. Laat de kokoscreme met een flinke scheut havermelk 1 minuut smelten in de magnetron en meng door elkaar. Voeg dit samen met 2 eetlepels suiker toe aan het cashew-chia mengsel. Voeg naar smaak wat citroensap toe. Blend het geheel tot een smeuïge massa. Als het te droog/brokkelig is kun je wat extra havermelk toevoegen. Schep het mengsel bovenop de bodem. Garneer eventueel met wat extra chiazaadjes en cashews bovenop. Laat het geheel minstens 3 uur opstijven in de koeling. 

 

Bekijk ook

Vegan Chia-cheesecake met cashews

Onze diensten

Qredits biedt krediet tot € 250.000, coaching en kennis in de Qredits Academy voor ondernemers.

Vegan Chia-cheesecake met cashews

Qredits nieuws en actualiteiten

Qredits is actueel en vandaag. Lees mee.

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Vegan Chia-cheesecake met cashews