Youri Staman - Staman Steel

Youri Staman - Staman Steel

“Jong, maar bruisend van het talent!”

Niet omdat hij mijn zoon is hoor; maar Youri heeft het lassen echt goed in de vingers.” De bescheidenheid siert hem, wie goed luistert hoort vaderlijke trots. De 23-jarige Youri Staman startte vorig jaar na de zomer met zijn eigen bedrijf in Wierden. Nog geen half jaar later heeft hij zijn eerste grote order al binnen en wordt er nagedacht over het aannemen van een derde personeelslid.

 

Sleutelaar

Naast de nog jonge Youri is namelijk ook zijn vader dik 50 uur per week aan het werk om het bedrijf een goede start te geven. Dat ‘handige’ zat er al vroeg in bij Youri. Sleutelen aan de fiets, later aan brommers, auto’s en nu dus niet meer voor de hobby, maar in zijn eigen staalbedrijf.

Talent maar geen krediet

Zijn olijke glimlach verklapt dat Youri nog maar net van school af is. Waar anderen talent hadden voor voetbal en gescout worden langs de lijn, haalde hij prijzen binnen als lasser. Tot een bepaalde hoogte kun je het laswerk leren, maar die finesse, daar moet je echt gevoel voor hebben. Bij Youri kwam dat er op school al snel uit en dus specialiseerde hij zich.

Toen hij zijn diploma op zak had stond Youri te popelen om voor zichzelf te beginnen. Hij schreef samen met zijn vader zijn ondernemingsplan voor Staman Steel en diende bij de bank een aanvraag in voor een krediet. Zonder succes. Zijn leeftijd, gebrek aan ondernemerservaring en eigen vermogen gaven de bank te weinig vertrouwen om hem te helpen aan een financiering.

Doorverwezen naar Qredits

Omdat het plan wel goed in elkaar zit, wordt Youri getipt door de bank om zijn aanvraag ook bij Qredits in te dienen. Met succes, want na een gesprek met bedrijfsadviseur Liesbeth krijgt hij groen licht. Zijn plan zit goed in elkaar en Youri wil niets liever dan lassen. Het stimuleren van jong ondernemerschap is iets waar Qredits zich voor inzet.

Coaching door vrijwilligers

Omdat Youri maar wat graag wil leren over het ondernemerschap en op sommige vlakken net dat duwtje in de rug kan gebruiken, heeft hij een coach. Liesbeth heeft hem dat aangeraden, omdat het een traject is van een half jaar waarin een vrijwillige coach je stimuleert in je groei als ondernemer.  Youri koos uit het bestand van 550 coaches voor Louk Mendels, een goedlachse ervaren ondernemer. Door samen met Louk te sparren over zijn startende bedrijf blijft Youri zich ontwikkelen.

Winst laten maken

Zo helpen we de jonge Youri niet alleen op weg met een krediet, maar bieden we ook begeleiding. Zodat Youri het meeste uit zijn onderneming kan halen. Vanuit onze sociale overtuiging geloven we dat dit meewerkt aan de overlevingskans van ondernemers. En dat is waar we het voor doen. We zijn er namelijk niet om zelf winst te maken, maar om de ondernemer winst te laten maken. Ondernemers zoals Youri.

Wil je meer lezen over onze social impact op de maatschappij? Klik dan hier!

Uniek en onderscheidend vanwege onze kernwaarden

Verbinden

Wij geloven dat samenwerken leidt tot succes. We bouwen aan ons netwerk. We stimuleren dat onze klanten een eigen netwerk opbouwen en verbinden de ondernemer met onze partners.

Persoonlijk

De ondernemer en zijn of haar plan staan bij ons centraal. We zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en komen bij de klant thuis. We denken mee, houden contact en zijn flexibel.

Sociaal

Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom helpen we mensen bij het realiseren van hun passie en dromen. We hebben geen winstoogmerk.

Zakelijk

We richten ons op ondernemers met realistische ondernemingsplannen. We zijn nuchter en zakelijk. Ons doel is het voortbestaan van de ondernemer. Zijn of haar succes is ons succes.

Youri Staman - Staman Steel