Dit is waarom zakelijk elektrisch rijden een slimme keuze is
Wil je je bedrijf duurzamer maken én kosten besparen? Denk dan eens aan elektrisch rijden. Qredits helpt je.
Energie opwekken en opslaan voor je bedrijf
Steeds meer ondernemers zetten stappen richting verduurzaming van hun bedrijf, en dat is belangrijk. Als ondernemer wil je vooruit, grip krijgen op je energierekening én bijdragen aan een groenere toekomst. Energieopwekking en -opslag worden daarbij steeds belangrijker. We leggen je uit hoe je met slimme energieoplossingen je bedrijf toekomstbestendig maakt.
Eén van de makkelijkste manieren om zelf energie op te wekken is door zonnepanelen te plaatsen. Met zonnepanelen wek je jouw eigen stroom op, wat je direct minder afhankelijk maakt van de energiemarkt en stijgende energieprijzen. En wist je dat zonnepanelen zo'n 25 jaar meegaan? De gemiddelde terugverdientijd ligt meestal tussen de 6 en 8 jaar, afhankelijk van jouw energieverbruik, dakoppervlak en het aantal panelen.
Voordelen van zonnepanelen:
Zonnepanelen zijn dus een slimme investering voor de lange termijn. Maar voordat je ze aanschaft, moet je op een paar dingen letten:
Tip: Bekijk de rekenvoorbeelden en aandachtspunten op de website van de Consumentenbond om een idee te krijgen van de kosten en opbrengsten.
Heb je al zonnepanelen of ben je van plan ze aan te schaffen? Dan kun je de opgewekte energie ook opslaan in batterijen voor later gebruik. Vooral als je meer energie opwekt dan je overdag verbruikt, kan dit een slimme zet zijn.
Waarom energie opslaan voor een duurzamer bedrijf? Het stroomnet kan de toename van opgewekte energie soms niet aan. Met een batterijopslagsysteem kun je jouw eigen opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer jij het nodig hebt, zoals 's nachts of op bewolkte dagen. Batterijen zijn er in verschillende groottes, van 100 kWh tot 1 mWh.
Let er wel op dat batterijen boven de 100 kWh vaak buiten het pand moeten worden geplaatst vanwege brandveiligheidsvoorschriften.
Hoewel batterijen nog een flinke investering zijn, kunnen ze erg rendabel zijn voor bedrijven die veel meer energie opwekken dan ze verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die 24/7 actief zijn of meerdere elektrische auto’s willen opladen.
Het verduurzamen van je bedrijf vraagt om een investering, maar gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Met de MKB Duurzaamheidslening van Qredits kun je tot €50.000 lenen om te investeren in zonnepanelen, batterijopslag, warmtepompen of andere duurzame maatregelen. Zo kun je duurzaam ondernemen én besparen op energiekosten.
Er zijn verschillende manieren om je bedrijf te verduurzamen. Naast zonnepanelen en energieopslag kun je denken aan:
Ja, via de RVO kun je vaak aanspraak maken op subsidies zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regelingen kunnen de investering in zonnepanelen of energieopslag aanzienlijk verlagen.
Ga met ons in gesprek! Dan kijken we samen welke stappen we kunnen zetten.