Vrachtwagen leasen voor je bedrijf?

Vrachtwagen leasen voor je bedrijf?

Een vrachtwagen is een grote investering voor (startende) ondernemers. Er moet dus goed nagedacht worden over de financiering van een vrachtwagen. Ga je een vrachtwagen leasen of koop je toch liever een vrachtwagen? Als je niet de mogelijkheden hebt om in één keer een grote investering te doen kan het leasen van een vrachtwagen heel interessant zijn.

Direct een financiering voor Lease aanvragen

Voordelen van het leasen van een vrachtwagen

  • De geleasede vrachtwagen komt op jouw balans
  • Doordat je gebruik maakt van financial leasen in plaats van operational leasen ben je direct economisch eigenaar van de geleasede vrachtwagen
  • Profiteer van allerlei fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek
  • Naast het aankoopbedrag van de vrachtwagen kun je bij ons ook de btw meefinancieren
  • Bepaal zelf de looptijd en de maandtermijn van het contract

Financiering op maat

Wij helpen je graag met het financiering van een vrachtwagen of dit nou een nieuwe of gebruikte is. Want waar anderen je vaak alleen helpen met de financiering van nieuwe vrachtwagens helpen wij je ook met de financiering van gebruikte vrachtwagens. Vaak vinden we het zelfs verstandiger een vrachtwagen te financieren voor je bedrijf die al gebruikt is. 

Een vrachtwagen daalt namelijk na aanschaf snel in waarde. Hoe ouder de vrachtwagen is, hoe minder snel deze in waarde daalt. Kies je dus voor een tweedehands vrachtwagen dan zal de waarde van de vrachtwagen dus minder snel gaan dalen dan bij aanschaf van een nieuwe vrachtwagen. Het scheelt dus aanzienlijk in maandlasten.

Vrachtwagen lease berekenen

De kosten van een vrachtwagen leasen zijn afhankelijk van de aanschafwaarde van de vrachtwagen die je wilt leasen en de kenmerken van de lease. De rente die je bij ons moet betalen staat wel vast. Dit rentepercentage is 7,75%. In onze leasecalculator kun je zelf berekenen wat je maandelijkse kosten voor het leasen van een vrachtwagen zullen zijn. Afhankelijk van het bedrag, de looptijd en of je de btw wilt meefinancieren.

Waarom een vrachtwagen leasen?

Bij het leasen van een vrachtwagen blijft je vermogen binnen de onderneming omdat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. De kosten van de vrachtwagen worden verspreid over de looptijd van je lening. Je houdt zo geld over om andere investeringen te doen of je kunt wat meer financiële zekerheid behouden.

Naast kopen is leasen ook voordeliger dan het huren van een vrachtwagen. Helemaal als de vrachtwagen vaker gebruikt wordt.  

Geïnteresseerd in financiering voor het leasen van je vrachtwagen?

Financiering voor Lease aanvragen

Hoeveel wil je leasen?

Vul hieronder je wensen in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.

Totaal
Per maand
€ 0
€ 0

De rente bedraagt 8,75%. Klik hier voor meer informatie

Vrachtwagen leasen voor je bedrijf?