De EigenBaas Avondschool van Qredits: ondernemers klaarstomen in zes weken

De EigenBaas Avondschool van Qredits: ondernemers klaarstomen in zes weken

Dinsdag 24 mei start de eerste groep ondernemers in spé met de EigenBaas Avondschool van Qredits. Met als doel om zich goed voor te bereiden op het ondernemerschap. In zes weken tijd schrijven alle tien de deelnemers hun eigen ondernemingsplan onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. De EigenBaas Avondschool is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland en wordt voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

Het EigenBaas Avondschool programma is afgeleid van het reeds bestaande en succesvolle EigenBaas-onderwijsprogramma van Qredits. In dit programma, dat op tientallen ROC’s wordt gegeven, worden MBO studenten klaargestoomd voor het ondernemerschap. Op 24 mei start voor het eerst het EigenBaas-programma buiten het onderwijs. Voor volwassenen. Het is voor iedereen die een goed ondernemingsplan wilt schrijven, kennis wilt nemen van alle facetten van het ondernemerschap en een volgende stap wilt maken.

Zes weken

Gedurende zes weken schrijven tien ondernemers in spé hun ondernemingsplan onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Thema’s zoals persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, marktonderzoek, social media en financiering komen aan bod. Elk thema wordt verzorgd door een expert op dat gebied.

De gemeente Zoetermeer is de eerste gemeente die in samenwerking met Qredits de EigenBaas Avondschool gaat uitvoeren. Komend jaar zullen meer gemeentes volgen waaronder Eindhoven, Almelo, Groningen en Rotterdam.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

"Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt de EigenBaas Avondschool vanuit de visie dat het belangrijk is dat mensen aan de slag komen in werk om te participeren en zelfredzaam te zijn. Dat kan via werk in loondienst zijn, maar ook als zelfstandig ondernemer. Eigenbaas Avondschool biedt een laagdrempelig programma voor jongvolwassenen die zich willen voorbereiden op het ondernemerschap en het verwerven van meer kennis over ondernemen. En dit draagt bij aan succesvol ondernemerschap."

Qredits

Qredits is de initiatiefnemer van de EigenBaas Avondschool. Qredits is een private non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot € 250.000, coaching en tools. Om ondernemers in spé goed voor te bereiden op het ondernemerschap heeft Qredits verschillende hulpmiddelen ontwikkeld. Zoals het gratis ondernemingsplansjabloon en de e-learning Ondernemingsplan Schrijven. Voor studenten biedt zij het EigenBaas onderwijsprogramma en vanaf 24 mei j.l. is er dus ook een programma voor volwassen: de EigenBaas Avondschool.

De EigenBaas Avondschool van Qredits: ondernemers klaarstomen in zes weken