Vrouw geeft een glazen pot aan Arrow

Ondernemersverhaal Simone van Thull - Thull's Deli

Lisan Ter Heijne
Geschreven door
Lisan Ter Heijne
Loyalty Marketeer
Toegevoegd op
09-11-2022
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Ondernemersverhalen
Kennis & Inspiratie

Delicatessenzaak

Een traiteur, lunch-delicatessenzaak, wijnwinkel, fermentatie en inmakerij ineen. Zo kun je eetwinkel Thull’s Deli van Simone van Thull het beste omschrijven. De Amsterdamse ondernemer kende ruim zeven jaar geleden een ietwat stroeve start. Dat ze recent haar tweede winkel opende, laat echter zien dat hoofdstedelingen de weg naar haar lekkernijen al geruime tijd goed weten te vinden. Iets dat mede ontstond door coaching en kredietverstrekking vanuit Qredits. 

Arrow

Van hobby naar bedrijf

Het kon eigenlijk niet uitblijven, de ondernemerscarrière van Simone. Met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de horeca en een ongekende passie voor koken, was het niet de vraag óf er een eetwinkel als Thull’s Deli zou komen, maar wanneer. 'Na al die jaren in de horeca kreeg ik heel sterk de behoefte om op eigen benen te staan', verklaart ze. 'Ik had geen zin meer om concessies te doen aan een werkgever. Ik wilde mijn eigen plan trekken en besefte terwijl ik in mijn eigen keuken stond dat ik de handel er al voor in huis had.'

Simone was altijd al gek op koken. Een gigantische stapel kookboeken in haar woning was daar het tastbare bewijs van. Hetzelfde gold voor haar verzameling van ingemaakte en gefermenteerde producten. 'Ik wilde zelfvoorzienend zijn en stak daar ook veel tijd in. Mijn kast stond helemaal vol met potjes en op een bepaald moment zag ik hier geen hobby meer in, maar een bedrijf.'

Coaching

Het was de start van de onderneming die ze ambieerde. In 2015 opende Simone Thull’s Deli in Amsterdam Oost. Om de eetwinkel te financieren, legde ze eigen spaargeld in, hield ze een crowdfunding onder familie en vrienden én sloot ze een lening af bij Qredits. 

Dat was naar eigen zeggen een goede zet. 'Ik had een uitstekende klik met Mirjam van Duijn, mijn bedrijfsadviseur die ik vanuit Qredits kreeg toegewezen. Zij luisterde goed, had direct in de gaten wat ik precies met mijn zaak doe en kon scherp meedenken. Daar had ik echt wat aan. Net zoals de coach die Qredits aan mij koppelde. Jos Boot, iemand die al langer in de food- en retailbranche zat en daardoor met hele nuttige tips kwam. Hij had ook een goed netwerk dat hij met mij deelde.'

Ben jij een ondernemer en heb je behoefte aan coaching?

Bekijk het aanbad van Qredits
Meer over coaching

De kracht van de ondernemer

'Bij Qredits heb je geen bak geld nodig om voor een krediet in aanmerking te komen, dat vind ik bijzonder. Heb je een goed idee, dan geven ze je de kans om het waar te maken. Ze zien de kracht en potentie van de ondernemer en zijn niet alleen maar uit op rendement. Voor mij de belangrijkste reden om voor Qredits te kiezen. Thull’s Deli heeft de tijd gekregen om zich te bewijzen.'

Arrow

Stroeve start

Simone’s onderneming was namelijk niet gelijk een succes. 'Mijn eerste winkel zat in Amsterdam Oost eigenlijk op de verkeerde plek', verklaart ze. 'Ik merkte dat ik in een buurt zat waar mensen helemaal geen geld hadden voor delicatessen. Ik moest het vooral hebben van de afname van horecazaken uit mijn oude netwerk. Omdat fermenteren lange tijd voor veel mensen iets onbekends was, kreeg ik ook veel media-aandacht. Dat hielp natuurlijk ook.'

'Na zo’n vierenhalf jaar ging ik samenwerken met Elja Keizer. Hij had ook een delicatessenzaak, maar was toe aan nieuwe input. We maakten samen een nieuwe start op een andere plek in Oost. Er zijn meerdere delicatessenzaken in Amsterdam, maar Thull’s Deli is uniek vanwege de grote hoeveelheid producten die we zelf maken. Mede daardoor hebben we nu een tweede winkel in hartje Amsterdam kunnen openen.'