1.000e student doorloopt EigenBaas-programma

1.000e student doorloopt EigenBaas-programma

EigenBaas is een initiatief van Qredits. Met het EigenBaas-programma bevordert Qredits het ondernemerschapsonderwijs op MBO- en HBO-instellingen. In de praktijk overwegen steeds meer studenten de stap naar ondernemerschap. Het is daarom van belang om al in een vroegtijdig stadium te leren hoe je een ondernemingsplan schrijft en welke ondernemersvaardigenheden je nodig hebt. Op deze manier zijn studenten beter voorbereid en is de kans van slagen als ondernemer groter.

Het programma bestaat uit 3 onderdelen: een eigentijdse e-learning ‘Ik word EigenBaas’ waarin studenten werken aan een eigen ondernemingsplan, ondernemerslessen van (gast)docenten en een afsluitend pitchevent voor een jury van ondernemers, coaches en kredietverstrekkers.

 De 1.000e deelnemer aan het EigenBaas-programma is Dennis van den Heuvel (20 jaar). Dennis heeft een ondernemingsplan geschreven voor het bedrijf ‘Health and Lifestyle’. “Ondernemen is meer dan een goed idee. Door het EigenBaas-programma van Qredits weet ik wat het inhoud om eigen baas te zijn en hoe je je idee moet uitwerken.

Inmiddels maken 20 scholen in Nederland gebruik van het EigenBaas-programma. Vanaf september 2015 beginnen weer 1.250 nieuwe studenten met het programma, waaronder 150 van het Summa College in Eindhoven.

CE-ondernemerschap biedt een set van kwaliteitscriteria en eisen waaraan een ondernemerschapsopleiding moet voldoen. De gecertificeerde opleidingen kunnen worden afgesloten met het Certificaat CE-ondernemerschap

1.000e student doorloopt EigenBaas-programma