1e kwartaal 2016 meer kredieten aan ondernemers verstrekt

1e kwartaal 2016 meer kredieten aan ondernemers verstrekt

In het eerste kwartaal 2016 is er door Qredits meer dan € 11 miljoen kredietvolume verstrekt aan startende en bestaande ondernemers. Een groei van 13% ten opzichte van het eerste kwartaal 2015. Het aantal kredietaanvragen bij Qredits is gestegen met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Kwaliteit ondernemingsplannen

De ondernemingsplannen die Qredits heeft ontvangen waren van goede kwaliteit, hetgeen ervoor gezorgd heeft dat er in het 1e kwartaal 2016 15% meer kredieten zijn verstrekt in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar.

Kredietvolume gestegen

Qredits heeft in het 1e kwartaal 2016 450 kredieten verstrekt voor een totaal bedrag van €11 miljoen aan ondernemers in Nederland. Een groei van 13% ten opzichte van het 1e kwartaal in 2015. Er is geen specifieke branche of regio waarvan Qredits meer aanvragen ontvangt. Het is een groei in zijn geheel. Ook de verdeling tussen startende ondernemers (60%) en bestaande ondernemers (40%) is gelijk gebleven.

Groeiende naamsbekendheid

De groei komt volgens Qredits door de verbeterde naamsbekendheid van Qredits in de markt. Daarnaast worden alternatieve financieringsmogelijkheden in het algemeen meer bekend onder ondernemers. Tenslotte zien ondernemers meer kansen in de markt als gevolg van verbeterde marktomstandigheden.

Over Qredits

Qredits is een private non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot € 250.000, coaching en tools. Qredits heeft 7300 ondernemers afgelopen jaren gefinancierd voor een totaal bedrag van 150 miljoen euro. Na drie jaar is 93% van deze ondernemers nog steeds actief. De organisatie bestaat uit 55 vaste medewerkers en 650 vrijwillige coaches. Daarmee is Qredits na de commerciële banken de grootste kredietverstrekker voor het MKB in Nederland.

Bekijk ook

1e kwartaal 2016 meer kredieten aan ondernemers verstrekt

Zakelijk krediet

Heb jij geld nodig om te starten of te groeien met je bedrijf? Een goed idee verdient een goede financiering. Je kunt bij ons terecht voor een zakelijke lening tot €250.000.

1e kwartaal 2016 meer kredieten aan ondernemers verstrekt

Coaching

Wij geloven dat samenwerking leidt tot succes. Jij ook? Wij hebben een netwerk van ruim 550 vrijwillige coaches opgebouwd. Stuk voor stuk ervaren professionals uit het bedrijfsleven of ervaren ondernemers die jou graag verder helpen.

1e kwartaal 2016 meer kredieten aan ondernemers verstrekt

Academy

Als ondernemer kun je soms wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij het schrijven van je ondernemingsplan. Of een marketingplan. Ook daarvoor kun je bij Qredits terecht. Zo dragen we bij aan jouw ondernemersdromen.

1e kwartaal 2016 meer kredieten aan ondernemers verstrekt