Ambachtsacademie geopend

Elrie Bakker, voorzitter van AmbachtNederland, legt uit: "Wij hebben in de afgelopen jaren met heel veel ondernemers in het kleinschalig ambacht gesproken. Zij ervaren een groot tekort aan vakbekwame nieuwe collega’s en dit tekort wordt nijpender als bedrijfsopvolging achterwege blijft. Daarom hebben we met ervaren ondernemers de handen ineen geslagen om de Ambachtsacademie te ontwikkelen.“

De Ambachtsacademie leidt op volgens het principe van meester-gezel, in combinatie met e-learning. Leerlingen worden in de praktijk geschoold door een leermeester. Omdat de opleiding in het bedrijf plaatsvindt, is het mogelijk om elk moment van het jaar te starten en kan de opleiding door heel Nederland worden gevolgd.

Omdat ambachtslieden over het algemeen ook zelfstandig ondernemer zijn, is een deel van de opleiding gericht op kennis en vaardigheden van het ondernemerschap. Dit traject wordt verzorgd door Qredits. Hierdoor ben je als leerling na de opleiding in staat om je eigen onderneming te starten of een ambachtelijk bedrijf over te nemen.

Wil je meer hierover weten? Klik dan hier.

Ambachtsacademie geopend