De Gymnastiekfabriek

De Gymnastiekfabriek

Zonder een microkrediet lening van de stichting Qredits, had Den Haag het waarschijnlijk zonder haar unieke sportclub moeten doen. Mede om die reden zal De Gymnastiekfabriek op 10 oktober officieel worden geopend door de Haagse wethouder Henk Kool.

‘Ook al is je concept nog zo goed, het verwezenlijken van je idee is in deze tijd heel lastig’ aldus Slabbers. Haar ondernemersplan werd in de eerste instantie positief beoordeeld bij een grote bank, maar achteraf kreeg ze te horen dat de bank er te weinig geld mee zou verdienen om het risico te willen nemen. ‘En daar zit je dan’ zegt Slabbers, ‘met een goed idee en het perfecte pand, maar zonder lening’. Gelukkig was daar Qredits, een stichting die het ondernemerschap in Nederland weer toegankelijk wil maken door het verlenen van microkredieten.

En nu is De Gymnastiekfabriek dus ook realiteit geworden. In de Jufrouw Idastraat in Den Haag kun je hier sporten zonder abonnementen waar je niet onderuit komt en andere lastige regels. Slabbers: ‘In tegenstelling tot de meeste sportscholen, wilde ik van de Gymnastiekfabriek een plek maken waar je met plezier heen gaat zonder teveel gedoe. Mensen komen hier niet om het figuur van Doutzen Kroes te krijgen, maar om leuke, originele sportlessen te volgen en achteraf nog een kop thee te drinken’.

Bij De Gymnastiekfabriek sport je met een strippenkaart die gewoon een half jaar geldig is tegen een eerlijke prijs. Je kunt dus komen wanneer- en naar de les die jij wil, of je nou van hoelahoep, flamengo of pilates houdt. Ook zijn er lessen voor kinderen zoals peuterdans en kinderyoga, die bovendien gewoon op dezelfde kaart kunnen stempelen.

Nieuwsgierig geworden? Op 10 oktober van 16:30 tot 18:00 uur is de officiële opening met wethouder Henk Kool. Een middag met: het lintje doorknippen, spectaculaire taart, poffertjes, koffie, thee, een DJ en gratis sportlessen vanaf 17:00!

De Gymnastiekfabriek