de Weekkrant.nl

27-07-2011

“Ik ben nog nooit zo rood geworden, tot aan mijn tenen toe”, zegt Nicolai van Velzen van Anders en Meer toen hij hoorde wie bij hem besteld had. De Rijswijkse ondernemer was zo’n drie weken geleden met een gewone en een chocolade-cheesecake naar het Ministerie van Financiën in Den Haag gereden. Pas daar hoorde hij dat deze voor Prinses Máxima bestemd waren. “En daar ben ik natuurlijk apetrots op.”

Hoe de prinses bij zijn zaak in de Willemstraat uitkwam weet Van Velzen niet. Net zo min als hij heeft gemerkt dat de AIVD Anders en Meer heeft gescreend. “Ik krijg daar natuurlijk niets over te horen, maar ik vermoed dat de prinses mij uitkoos omdat ik met een microkrediet ben gestart. En Máxima zet zich in voor het starten van ondernemingen met microkrediet.”

Cheesecake is een lekkernij die in Zuid-Amerika veel gegeten wordt. En die van Anders en Meer viel in de smaak. “We kregen een mailtje dat het gezelschap ervan genoten had en dat beide cakes helemaal op gingen.”

Van Velzen hoopt dat het niet bij die ene bestelling blijft. “Stiekem hoop ik dat ze nog een keer langskomt. Dat zou helemaal prachtig zijn! Wat ik haar dan zal aanraden? Een goeie koffie uit haar geboorteland Argentinië. Die hebben we namelijk in ons assortiment.”

de Weekkrant.nl