DopHert

DopHert

Laura en Balda kenden elkaar van vroeger en kwamen elkaar na een aantal jaren weer tegen. Beiden waren ze bezig met veganistisch eten en dat zorgde meteen voor een klik. Laura werkte in de horeca en Balda had een kantoorbaan als onderzoeksmedewerkster. Als snel ontstond het idee om een eigen bedrijf te starten in veganistisch eten. Zo begonnen ze het cateringbedrijf ‘DopHert’. Maar de echte droom was om een lunchroom te beginnen.

Crowd About Now
“Toen we in augustus 2012 begonnen met ons cateringbedrijf, gingen we gelijk aan de slag met de plannen voor een eigen lunchroom. Daar hadden we natuurlijk meer financiering voor nodig. Al snel kwamen we in contact met het crowdfunding-platform Crowd About Now. Zij geloofden in ons plan en het concept. Wij wilden beginnen om daar 10.000 euro mee op te halen, maar een adviseur van Crowd About Now adviseerde ons om 40.000 euro te proberen in drie maanden tijd. En dat lukte… binnen ruim twee maanden was het geld binnen en konden we beginnen met de verbouwing van ons pand”, vertelt Balda.

MKB-krediet
Maar de financiering via crowdfunding was niet genoeg. We dachten dat we met het startkapitaal voldoende kans maakten bij de reguliere banken. Dat bleek echter lastiger niet het geval te zijn. Ons financieringsverzoek werd door verschillende banken afgewezen. We kwamen toen in contact met Qredits. Na verschillende gesprekken en intensief contact met onze bedrijfsadviseur werd onze aanvraag uiteindelijk goedgekeurd. Wat we vooral fijn vonden, was dat we ruim de gelegenheid kregen om ons geloof in het concept toe te lichten. En de onderbouwing van de cijfers natuurlijk! Met een MKB-krediet konden we de verbouwing en onze droom waarmaken.”

Groot succes
“Op 12 februari openden wij onze deuren en vanaf de eerste dag is het druk en wordt het alsmaar drukker. Mensen uit de buurt, Amsterdam, maar ook vanuit heel Nederland komen bij ons lunchen. De lunchroom genereert nu al meer omzet dan ons cateringbedrijf en onze webshop in goodies. Wij richten ons ook niet alleen maar op veganistische mensen, maar willen iedereen laten zien dat je met heel veel smaak en kleur plantaardig kunt eten."

Droom
De eerste droom om een eigen lunchroom te beginnen is uitgekomen… maar Laura en Balda gaan door… “We willen meer vestigingen openen, leider zijn in veganistisch eten, workshops geven en boeken schrijven. We denken groot en gaan ervoor!”

www.dophertfood.nl

DopHert