€53 miljoen krediet aan het MKB

€53 miljoen krediet aan het MKB

In het eerste half jaar van 2019 heeft Qredits voor een totaalbedrag van €53 miljoen aan zakelijke kredieten aan het Kleinbedrijf verstrekt. Hiermee werden meer dan 2.000 startende en bestaande ondernemers geholpen. Een groei van 55% ten opzichte van de eerste helft van 2018.

Kredietaanvragen
In vergelijking met de eerste zes maanden van 2018 steeg het aantal verstrekkingen voor een Microkrediet (kredieten tot € 50.000) in 2019 met 31% naar 1.375.

Wat betreft het aantal verstrekte MKB-kredieten (kredieten van € 50.000 tot en met € 250.000), dat steeg met 47%; in totaal werden er 85 MKB-kredieten verstrekt in de eerste helft van 2019. Met name in vastgoed financieringen is een substantiële toename te zien.

In de eerste twee kwartalen van dit jaar bleek het Flexibel krediet nog altijd van toegevoegde waarde. Dit is een doorlopend krediet tot € 25.000,- voor met name bestaande ondernemers ter financiering van het werkkapitaal. Met een groei van 17% ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018 werden 556 ondernemers hiermee geholpen in 2019.
 
Detailhandel blijft aan kop
Qredits verstrekt kredieten in vrijwel elke branche in het MKB. De meeste kredieten worden verstrekt in de branches ‘Detailhandel’, ‘Zakelijke dienstverlening’, Bouw’, ‘Zorg en verzorging’ en ‘Horeca’.

10-jarig bestaan
In maart dit jaar vierde Qredits haar tienjarig jubileum in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Máxima en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken & Klimaat. Volgens Koningin Máxima heeft Qredits zich tien jaar in dienst gesteld van mensen met ondernemersdromen. De staatssecretaris voegde daar aan toe dat Qredits van groot belang is voor de economische groei van Nederland en de werkgelegenheid.

Zowel de verhalen over deze dromen als het belang voor de economie heeft Qredits gevangen in de reizende tentoonstelling ‘Passie voor ondernemerschap’. Deze zomermaand is de tentoonstelling tot 23 augustus te zien op het Audrey Hepburnplein in Arnhem, waarna deze doorreist naar Almere. Eerder werden de inspirerende portretten al tentoongesteld in Almelo, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Het doel van de tentoonstelling, ontstaan ter ere van het tienjarige bestaan van Qredits, is om aandacht te geven aan de kracht van ondernemers en ondernemerschap.

Over Qredits
Qredits is een sociale onderneming die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot €250.000, coaching en de Academy voor ondernemers. Qredits heeft al meer dan 15.000 kredieten verstrekt voor een totaalbedrag van ruim 300 miljoen euro. Daarmee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland. Ons doel is om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Vertrouwend op de kracht van hun ondernemerschap.

€53 miljoen krediet aan het MKB