€ 100 miljoen voor Qredits

€ 100 miljoen voor Qredits

Amsterdam, 7 januari, 2016. Vanmiddag heeft Qredits samen met de Europese Investeringsbank (EIB) een overeenkomst ondertekend waarin Qredits een lening van € 100 miljoen ontvangt. Met deze lening kan Qredits de komende jaren 7.500 ondernemers in Nederland financieren.

Koningin Máxima was bij de ondertekening aanwezig in haar hoedanigheid als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Daarnaast waren ook Dr. Werner Hoyer, president van de Europese Investeringsbank, Mevrouw M.L.P. Thyssen, Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit in de Commissie Juncker en Minister Kamp van het ministerie van Economische Zaken getuigen van deze bijzondere overeenkomst die door Drs. Pim van Ballekom, vice-president van de EIB en Elwin Groenevelt, algemeen directeur van Qredits, ondertekend werd.

De lening wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en het European Investment Fund for Strategic Investments (EFSI). Daarnaast is er een voor Qredits belangrijke garantie van het European Investment Fund (EIF) in het kader van COSME getekend. Hiermee ontvangt Qredits een 80% garantie op de kredieten tussen de € 25.000 en € 50.000.

10.000 banen

De lening en de garantie stellen Qredits in staat om de komende jaren te groeien en nog meer ondernemers in Nederland met goede plannen te financieren. Hiermee draagt Qredits bij aan de versterking van ondernemerschap in Nederland en het creëren van werkgelegenheid. Afgelopen zeven jaar heeft Qredits al meer dan 7.000 ondernemers gefinancierd en 10.000 banen gecreëerd.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en richt zich onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers in combinatie met coaching. Daarnaast richt het comité zich ook op het stimuleren van ondernemerschap in Nederland.

Qredits is de eerste microfinancieringsinstelling in Europa die zelfstandig een lening aangaat met de Europese InvesteringsBank én ook de eerste microfinancieringsinstelling is die gebruik kan maken van de COSME garantie.

93% van de ondernemers nog steeds actief

Qredits is een private non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot € 250.000, coaching en tools. Qredits heeft meer dan 7.000 ondernemers afgelopen jaren gefinancierd voor een totaal bedrag van 130 miljoen euro. Na drie jaar is 93% van deze ondernemers nog steeds actief. De organisatie bestaat uit 55 vaste medewerkers en 650 vrijwillige coaches. Daarmee is Qredits na de commerciële banken de grootste kredietverstrekker voor het MKB in Nederland.

download de originele persfoto hier

€ 100 miljoen voor Qredits