'Geen startersboete voor ondernemers'

'Geen startersboete voor ondernemers'

Dat zei hij zondag tijdens een uitzending van Business Class. Pechtold reageerde daarmee op een voorstel dat de VVD eerder deze week tijdens een debat deed.

"Onder Rutte-I is de verplichte KvK-heffing voor ondernemers juist geschrapt met steun van de VVD. NU is het nota bene de VVD die startende ondernemers toch weer met extra lasten wil opzadelen", zegt Pechtold.

Volgens een nieuwe wet is het mogelijk om startende ondernemers weer verplicht te laten betalen voor hun inschrijving bij de KvK. Mensen die een bedrijf willen beginnen, moeten zich bij het handelsregister inschrijven.

Startersboete

Pechtold noemt de vergoeding een ‘startersboete’ en zegt dat ondernemers niet zitten te wachten op deze lastenverzwaring. Zijn partijgenoot Kees Verhoeven komt daarom binnenkort met een motie om die mogelijkheid te blokkeren.

Toch werd afgelopen woensdag duidelijk dat een ruime Kamermeerderheid vindt dat startende ondernemers voor de inschrijving moeten betalen, omdat ze ook van de diensten gebruik maken. 

De VVD, PvdA, SP en het CDA willen dat minister Henk Kamp van Economische Zaken een verplichte vergoeding invoert. De minister zei niet van plan te zijn zelf met een voorstel te komen. Hij wil dat aan de Tweede Kamer over laten.

Donderdag wordt de startersheffing in de Tweede Kamer verder besproken.

Bron: NUzakelijk.nl

'Geen startersboete voor ondernemers'