Parttime Ondernemerschap

Parttime Ondernemerschap

Acht deelnemers gaan de uitdaging aan om door goed ondernemerschap een inkomen te genereren. Het is een hele stap om een eigen onderneming op te richten. Zeker in de beginfase brengt een eigen bedrijf vaak nog niet voldoende inkomen op om rond te komen. Tot nu toe was het niet mogelijk om een eigen bedrijf te starten als iemand een uitkering ontving. Met dit project krijgen de deelnemers gedurende een half jaar de kans om hun bedrijf op te starten en draaiende te krijgen met een aanvulling op de verdiende inkomsten vanuit de uitkering.
Het project is een gezamenlijk initiatief van Bureau Zelfstandigen en Bureau Werk & Activering van de gemeente Barneveld.

Voorwaarden

Aan deelname zijn door de gemeente voorwaarden verbonden. De kandidaten moeten naast de werkzaamheden voor hun eigen bedrijf binnen het half jaar een parttime baan in loondienst vinden en accepteren. Deze parttime baan moet ten minste 24 uur bedragen. Het doel is dat de kandidaten aan het eind van het project geen beroep meer hoeven te doen op de bijstand en een eigen inkomen kunnen genereren waar zij van rond kunnen komen.

Begeleiding
Tijdens het project zijn de deelnemers verplicht zich te laten begeleiden bij hun onderneming. Deze begeleiding wordt gegeven door Qredits. Qredits helpt de startende ondernemers bij het succesvol starten van hun bedrijf door middel van ondernemerstools en persoonlijke coaching.
 

De officiële start

Op maandag 28 januari zijn de deelnemers samen met medewerkers van de gemeente en Qredits bijeengekomen om het project officieel te starten. Wethouder Van den Hengel heeft tijdens die bijeenkomst het startsein gegeven voor het project ‘parttime ondernemerschap’. De deelnemers hebben hun ideeën gepresenteerd aan de aanwezigen. De gepresenteerde bedrijfjes houden zich onder andere bezig met coaching, taallessen en persoonlijke verzorging, te weten een schoonheidsspecialist en kapster.

Bureau Zelfstandigen van de gemeente Barneveld verstrekt bijstand aan voormalig zelfstandigen of zelfstandigen die onvoldoende inkomen verwerven.
Bureau Werk & Activering (BWA) begeleidt en bemiddelt in de contacten tussen werkzoekenden met een bijstandsuitkering en werkgevers.

 

Parttime Ondernemerschap