Hans Biesheuvel stopt als voorzitter MKB-Nederland

Hans Biesheuvel stopt als voorzitter MKB-Nederland

Dat maakt de ondernemersorganisatie dinsdag bekend. "Het waren intensieve jaren, maar de functie heeft mij veel geleerd over belangenbehartiging en politieke mores", zo laat Biesheuvel in een persbericht weten.

Hij vindt het na 2 jaar tijd "om zich te bezinnen op nieuwe activiteiten". De termijn voor het voorzitterschap is normaliter 4 jaar, dat verlengd kan worden met een tweede termijn. De beëindiging van zijn voorzitterschap is dus vroegtijdig.

Er is nog geen opvolger voor Biesheuvel gevonden. Michaël van Straalen, nu voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, zal Biesheuvel voorlopig vervangen.

Directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland stelt in een reactie aan NU.nl dat hij het "jammer" vindt dat Biesheuvel opstapt. "Het was een erg intensieve periode, waarin hij meer heeft gegeven dan je menselijkerwijs van iemand kan verwachten."

Lastige periode

Biesheuvel was voorzitter in een door de crisis lastige periode voor het MKB. Hij liet zich in de media meerdere malen kritisch horen over de situatie in het MKB richting het kabinet en het bankwezen. 

Zo wilde Biesheuvel een actieplan voor de detailhandel omdat het aantal faillissementen in de sector flink toe is genomen en stelde hij zich kritisch op richting het bankwezen en de toezichthouders over de problemen met de kredietverlening aan het MKB.

Lees het volledige artikel op: Nu.nl

Hans Biesheuvel stopt als voorzitter MKB-Nederland