'Herstel economie duurt jaren'

'Herstel economie duurt jaren'

04-03-2013 Economie

Ongeveer net zoveel mensen (79 procent) vindt het belangrijker dat de economie een impuls krijgt dan dat het begrotingstekort onder de 3 procent komt. De cijfers zijn zondag bekendgemaakt.

Driekwart hoopt dat oppositiepartijen de regering gaan helpen om de juiste maatregelen te nemen. Slechts een kwart steunt de plannen voor de nullijn voor werknemers in de zorg. Met die maatregel wil het kabinet 2 miljard euro besparen.

Ongeveer 1 op de 4 mensen vindt premier Mark Rutte op dit moment de juiste man op de juiste plaats. Zo'n 52 procent noemt het beter om deze tijd iemand anders als premier te hebben. Ook een nipte meerderheid zegt dat het beter is dat er nu een kabinet komt met meer partijen dan alleen VVD en PvdA (bij de PvdA-kiezers is dat 48 procent, onder de VVD-kiezers 37 procent).

Voor wat betreft de zetelverdeling ziet Maurice de Hond de laatste tijd nauwelijks verschuivingen. Nog steeds verliezen PvdA en VVD ongeveer de helft van hun kiezers, vooral aan 50PLUS, SP en PVV. Vrijwel alle andere partijen blijven op winst staan.

Bron: Trouw.nl

'Herstel economie duurt jaren'