Het EigenBaas migrantenprogramma

Het EigenBaas migrantenprogramma

Met veel plezier kijken wij terug op het de pilot die Qredits in samenwerking met het Albeda College, de gemeente Rotterdam en VluchtelingenWerk Nederland heeft gedraaid. Met het EigenBaas Migrantenprogramma is een inspirerend traject opgezet om migranten te informeren over het ondernemerschap in Nederland.

Met behulp van het EigenBaas Migrantenprogramma leren de ondernemers in spe hoe ze een ondernemersplan opstellen, hoe een financieel plan eruit ziet, maar ook hoe je een belastingaangifte in Nederland voor je bedrijf uitvoert. Na afloop van de twintig lesweken ontvingen de deelnemers afgelopen dinsdagavond een diploma.

Voor sommige ondernemers had de avond nog een extra bijzondere lading. Deelneemster Melanya schreef gedurende het traject een steengoed ondernemingsplan en wilde niets liever dan eigen baas worden. Om haar bedrijf te kunnen starten was ze krediet nodig, hiervoor heeft de Armeense een aanvraag ingediend bij Qredits.

Aan het einde van de feestelijke avond was aan Elwin Groenevelt, directeur van Qredits, de eer om Melanya te verrassen met het aangevraagde krediet. Vanaf nu staat de eventplanner en bakster in hart en nieren niets meer in de weg om haar eigen bedrijf te starten.

Na 20 weken training, coaching en het volgen van een e-learning zijn van de 13 deelnemers maar liefst 5 ondernemers daadwerkelijk gestart met eigen bedrijf. De overige deelnemers zijn nog niet zover, maar hebben enorme stappen gezet in het ontwikkelen van hun plannen. Een prachtig resultaat voor deze pilot. Qredits is dan ook voornemens om in samenwerking met de betrokken partijen in andere Nederlandse gemeenten ook het EigenBaas Migrantenprogramma te starten.

Het EigenBaas migrantenprogramma