Het Nieuwe Werken zorgt voor meer balans

Het Nieuwe Werken zorgt voor meer balans

De helft van de ondernemers vindt dat er nu meer balans is tussen werk en privé dan vijf jaar geleden. Vier op de tien ondernemers vinden juist dat er minder evenwicht is en wijten dit aan de recessie. Een zelfde percentage (40 procent) zegt dat Het Nieuwe Werken een positieve invloed heeft op de balans tussen werk en privé.

Ondernemers beoordelen die werk-privé balans met het rapport-cijfer 6,9. Zij denken dat hun partner een lager cijfer geeft: gemiddeld een 6,2. Dit blijkt uit een enquête van het ING Economisch Bureau in samenwerking met De Zaak onder 650 MKB-ondernemers. De gemiddelde werktijd van ondernemers is van 52 uur in 2009 gedaald naar 45 uur in 2013.

Economische teruggang en efficiencyverbetering verklaren deze daling. MKB’ers met personeel spenderen gemiddeld 53 uur aan hun zaak, ZZP’ers 41 uur. In Oost-Nederland wordt gemiddeld twee uur langer doorgewerkt per week, in de Randstad juist een uurtje minder.

Slechts een op de vijf ondernemers vindt gebrek aan tijd een probleem. Dat is minder dan in 2009 toen nog bijna een kwart (24 procent) dit problematisch vond.

Bron: Metro Nieuws

Het Nieuwe Werken zorgt voor meer balans