Jong Ondernemen en Qredits

Jong Ondernemen en Qredits

Door de samenwerking kunnen studenten, die meedoen aan de huidige onderwijsprogramma’s van Jong Ondernemen, nog beter begeleid worden om van hun studentenbedrijf een échte onderneming te maken. Daarnaast biedt het programma een handreiking aan jongeren die nog geen onderwijsprogramma van Jong Ondernemen hebben gevolgd, maar wel een eigen bedrijf zijn gestart. Het programma van Jong Ondernemen en Qredits richt zich op studenten en pas afgestudeerden van alle onderwijsniveaus; voorwaarde is dat ze reeds zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of van plan zijn dit binnenkort te doen.

Doorstart realiseren

Jong Ondernemen laat leerlingen en studenten op jonge leeftijd kennismaken met ondernemerschap. Als onderdeel van de programma’s Junior Company en Student Company schrijven jongeren op het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO een ondernemingsplan, doen ze marktonderzoek en regelen ze de inkoop, productie en verkoop van hun product of dienst.

“Het zijn echte ondernemingen, die werken met echt geld, echte leveranciers en echte afnemers”, aldus Arko Veefkind, directeur van Jong Ondernemen. “We zien graag dat deze, vaak succesvolle, ondernemingen ook na het Jong Ondernemen programma worden doorgezet. Op die manier wordt inspiratie ook omgezet in een echt eigen bedrijf. Door de samenwerking met Qredits kunnen we deze jongeren hier nog beter bij helpen.” 

Ambitie

Ook Qredits kijkt uit naar de samenwerking. “Wij willen graag meer en betere kredietaanvragen ontvangen van studenten en pas afgestudeerden, zodat wij ze kunnen financieren”, zegt Roy Spit, commercieel directeur bij Qredits. “Jong Ondernemen heeft een groot netwerk van onderwijsinstellingen en jonge ondernemers met veel potentie voor goed ondernemerschap. Met een gezamenlijk programma voor jonge (student-)ondernemers, waarbij aandacht is voor een kredietaanvraag, hopen wij dat er in Nederland nog meer succesvolle jonge ondernemingen ontstaan.”

Jong Ondernemen en Qredits buigen zich de komende maanden over een verdere invulling van het gezamenlijke programma. Onlangs is, vooruitlopend op deze samenwerking, reeds een pilot gestart met een groep studenten in Zeeland.

Samenwerking Qredits en JongOndernemen

Jong Ondernemen en Qredits